Beef en Steak

Recente inhoud door Ghost

  1. Ghost

    Hallo allemaal, ik ben Stefan!

    Welkom Stefan. Ben zelf ook Belg😉
  2. Ghost

    Kerstfeest

    Een stoof is inderdaad mogelijk. Mijn moeder gaf van de week nog aan dat het al lang geleden is dat ze nog kalkoen onderbouten heeft gegeten. Dat kan dan ook vooraf worden bereid.
  3. Ghost

    Hot Sauce - Gefermenteerde Madame Jeanette Mango Hot Sauce!

    Van waar heb je de labels en flesjes vandaan?
  4. Ghost

    Goedemorgen!

    Welkom Sammy. Hier nog een Belg😉 uit Geel. Een kamado kan je alleen te klein kopen naar mijn mening. Niets zo lastig als wanneer er iets niet niet in kan . Denk maar aan combinatie van verschillende gerechten. Zeker wanneer je skillets en DO gebruikt. Zelf heb ik een merkloze 26" kamado.
  5. Ghost

    Charcuterie... een nieuwe wereld!

    Hier is er de laatste keer ham gerookt en gedroogd winter 2023. Daar liggen nu nog 2 stukken van in vacuüm in bier koelkast. Ligt in onderste schuif, dus buiten het zicht. Weet niet of die nog lekker zal zijn, dringend eens testen. Droge worsten maak ik wel meer, ook gerookte kip en grillworst...
  6. Ghost

    Gasvulling meter

    Ben wel benieuwd hoe die meter werkt. Ik dacht dat een gasfles vloeibaar gas bevatte. Die verdampt in de fles tot die ongeveer 8 bar is. Dan stopt verdamping door de tegendruk (dampspanning). Wanneer er dan gas verbruik is zakt de druk en start verdamping opnieuw. Ik denk dat deze meter pas zal...
  7. Ghost

    Aansteken Kamado

    Ik gebruik een elektrische verfstripper. 1 minuut op de kolen richten en ze gaan gloeien, bijna rookloos. Looftlighter is er speciaal voor BBQ.
  8. Ghost

    Problemen met mijn Bastard Medium

    6 weken niet gebruikt 😥
  9. Ghost

    Gasvulling meter

    Ik heb daar ook al aan gedacht voor mijn pizzaoven. Zelf ga ik wanneer mijn fles leeg is een glasvezel lichtgewicht fles nemen in de plaats, die zijn doorzichtig, en dus is niveau zichtbaar.
  10. Ghost

    Kerstfeest

    Peter geniet van uw biertje, zelf een Duvel aant drinken momenteel.
  11. Ghost

    Blauwtje Varken Spareribs

    Dat lust ik alle dagen😋
  12. Ghost

    Kerstfeest

    Allen alvast bedankt voor de tips. Eendenborst als voorgerecht lijkt mij perfect, heb ergens een recept voor koud gerookte eendenborst, dus vooraf te maken👍 Vitello Tonnato is hier ook al dikwijls gepasseerd. Hapje bij aperetief zal denk ik een toastje met gerookte kip of zalm worden, ook...
  13. Ghost

    Kerstfeest

    Deze heb ik al een keer gemaakt voor deze groep, was heerlijk👍
  14. Ghost

    Kerstfeest

    Dit jaar ben ik diegene die het familie kerstfeest geeft. 8 personen voorzien van eten en drinken. Maar vooral ook aanwezig proberen zijn. 2 jaar geleden 2 zeer lekkere lamsbouten bereid met een munt marinade. Voor dit jaar heb ik voorlopig weinig inspiratie. Wie heeft een ideetje?
  15. Ghost

    Nieuw spul voor de Inferno Compact

    https://www.bbqgenootschap.nl/threads/inbranden-gietijzer.320/
Terug
Bovenaan Onderaan