BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Ghost

  1. Ghost

    Goedemiddag allemaal!

    Welkom Mike. Mij werd verteld bij aankoop van mijn kamado, eerste keer niet te hoog in temperatuur 150 grC max. Zeer hoge temperatuur voor pizza bvb pas na een 5 tal keer gebruik. Dus ik heb de temperatuur steeds beetje bij beetje opgevoerd.
  2. Ghost

    Gyros op een broodje

    Dat ga ik eens proberen. Bedankt voor de tip.
  3. Ghost

    Gyros op een broodje

    Vandaag had ik wat tijd in de namiddag. Heb een deeg gemaakt voor de broodjes. Wat groenten gesneden. Voor het vlees gekozen voor varkens karbonades met een eigen gemengde Griekse kruidenmix. Broodje ga ik volgende keer het deeg dunner uitdrukken. Dan is het wat groter en dunner na bakken.
  4. Ghost

    Kleine up great.

    Zeer netjes gemaakt. Mooier dan sommige binnen keukens.
  5. Ghost

    Rundersparibs (Beef back ribs)

    Ziet er lekker uit. Voor de bereidingen die wat langer duren kies je beter voor hout shunks ipv van snippers. Die gaan langer rook geven dan d e snippers.
  6. Ghost

    Restauratie verweerde Boretti

    Mooi opgeknapt.
  7. Ghost

    Rubshaker wagon

    Prachtig šŸ‘
  8. Ghost

    Eerste vraag

    Zo doe ik het ook Sander
  9. Ghost

    Beenham - zelf pekelen en roken

    Bert je schrijft nieuwe pekel maken en verder gaan. Welke zout verhouding ga je dan best gebruiken? Er zal al heel wat zout opgenomen zijn door het vlees. Als nieuwe pekel te sterk is word het vlees te zout. Bij te zwakke pekel ga je dan weer ontzouten. Ik vraag het puur uit interesse, vind al...
  10. Ghost

    Koud gerookte zalm

    Ik vind het altijd wat moeilijk om met kruiden te experimenteren. Soms kan je een gerecht volledig uit balans trekken. Heb het een keertje voorgehad met komijn. Ik gebruikte poeder ipv zaden. Die kippenworst was gelijk komijnworst. Gelukkig was het een kleine hoeveelheid. Heb de worstjes in...
  11. Ghost

    Koud gerookte zalm

    Ik heb momenteel ook 2 zalm zeides liggen acclimatiseren in de koelkast. Recept volgens Ewald. Heb er gisteren tijdens versnijden even van geproefd en vond de rum nogal sterk aanwezig. Maandag ga ik een pakje openen om opnieuw te proeven. De rest gaat in de vriezer voor later.
  12. Ghost

    3-2-1 ribs invriezen? (En weer opwarmen)

    Is gelijkaardig aan die van ALDI. Ik gebruik zowel rollen als zakken op maat. Rollen zijn handig voor grotere dingen. Zakjes gebruik ik vooral in kleinere formaten Ik ze koop altijd bij marmelot.
  13. Ghost

    3-2-1 ribs invriezen? (En weer opwarmen)

    Ik heb het ook al op dezelfde manier gedaan zoals SandyMan lukt altijd. Een vacuĆ¼m machine kost niet veel en geeft zoveel meer mogelijkheden. Ik ben enkele jaren geleden begonnen met een ALDI toestel. Die gebruikt mijn moeder nu nog. Zelf een iets professioneler/sneller toestel intussen. Ook...
  14. Ghost

    Afwerken rand in kamado tafel

    Van welk materiaal is het blad? Foto's? Gladschuren is mooiste denk ik. Mijn broer heeft donkere multiplex. Die heeft de gezaagde rand zwart gespoten met hitte bestendige verf.
  15. Ghost

    Kogelbiefstuk met?????

    Gewoon in de vleesmolen en hamburgers maken voor de foto wedstrijd šŸ¤­
Terug
Bovenaan Onderaan