Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Welkom Mike.
Mij werd verteld bij aankoop van mijn kamado, eerste keer niet te hoog in temperatuur 150 grC max.
Zeer hoge temperatuur voor pizza bvb pas na een 5 tal keer gebruik.
Dus ik heb de temperatuur steeds beetje bij beetje opgevoerd.
Vandaag had ik wat tijd in de namiddag.
Heb een deeg gemaakt voor de broodjes.
Wat groenten gesneden.
Voor het vlees gekozen voor varkens karbonades met een eigen gemengde Griekse kruidenmix.
Broodje ga ik volgende keer het deeg dunner uitdrukken. Dan is het wat groter en dunner na bakken.
Ziet er lekker uit.
Voor de bereidingen die wat langer duren kies je beter voor hout shunks ipv van snippers.
Die gaan langer rook geven dan d e snippers.
Bert je schrijft nieuwe pekel maken en verder gaan.
Welke zout verhouding ga je dan best gebruiken?
Er zal al heel wat zout opgenomen zijn door het vlees.
Als nieuwe pekel te sterk is word het vlees te zout.
Bij te zwakke pekel ga je dan weer ontzouten.
Ik vraag het puur uit interesse, vind al...
Ik vind het altijd wat moeilijk om met kruiden te experimenteren.
Soms kan je een gerecht volledig uit balans trekken.
Heb het een keertje voorgehad met komijn.
Ik gebruikte poeder ipv zaden.
Die kippenworst was gelijk komijnworst.
Gelukkig was het een kleine hoeveelheid. Heb de worstjes in...
Ik heb momenteel ook 2 zalm zeides liggen acclimatiseren in de koelkast. Recept volgens Ewald.
Heb er gisteren tijdens versnijden even van geproefd en vond de rum nogal sterk aanwezig.
Maandag ga ik een pakje openen om opnieuw te proeven. De rest gaat in de vriezer voor later.
Is gelijkaardig aan die van ALDI.
Ik gebruik zowel rollen als zakken op maat.
Rollen zijn handig voor grotere dingen.
Zakjes gebruik ik vooral in kleinere formaten
Ik ze koop altijd bij marmelot.
Ik heb het ook al op dezelfde manier gedaan zoals SandyMan lukt altijd.
Een vacuĆ¼m machine kost niet veel en geeft zoveel meer mogelijkheden. Ik ben enkele jaren geleden begonnen met een ALDI toestel. Die gebruikt mijn moeder nu nog. Zelf een iets professioneler/sneller toestel intussen.
Ook...
Van welk materiaal is het blad? Foto's?
Gladschuren is mooiste denk ik.
Mijn broer heeft donkere multiplex.
Die heeft de gezaagde rand zwart gespoten met hitte bestendige verf.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.