Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Gedaan en inmiddels een reactie gehad:
?Hoi,
Op vrijdag is alleen het begin van de Whole Hog wedstrijd met de cooksmeeting dus voor publiek niet interessant?
Komend weekend dus een festival in Zeewolde. Vind het programma alleen niet heel duidelijk. Op de website staat nu een programma opgenomen, maar alleen voor de zaterdag en de zondag. Vrijdag is het festival toch ook? Ze geven drie dagen aan?!
Ben gegaan tot 72 graden! En na een paar uur verder; ik leef nog! Moet wel zeggen dat ik het recept niet zo bijzonder vond! Too bad, volgende keer weer iets met 5 spices! Vnv tijdens de wedstrijd nog wat improviseren met de Noskos rub, wat Noskos BBQ sauce en dan even de oven in! Ben benieuwd!
Spekkie ligt er inmiddels op, we gaan het wel meemaken..
V.w.b. de kerntemperatuur; kom gemiddeld een temperatuur tegen van ongeveer 70 graden, een uitschiet heeft het over 77 graden. Wat is hier het advies wil het nog lekker smaken? Wil natuurlijk de risico's zo veel mogelijk uitsluiten :)
Jeetje, wat een verhaal :-/
Wordt er toch wel een beetje bang van. Even kort en wel, heb ik risico?s genomen? Vlees is van B&S van medio september. Is altijd diepgevroren geweest. Vorige week in de koelkast - nog steeds verpakt - rustig laten ontdooien, waarna het vrijdag is ingepakt en direct...
Allright, morgen gaan we er voor. Ik haal straks het lapje vlees uit de ziplock en dan laat ik hem een nachtje liggen in de koelkast. Geen idee of het nut heeft, maar zien het wel. Morgenochtend gaat ie dan het vuur op!
Omdat ik toch een klein beetje bang ben geworden van al die botulisme...
Ok, het is me iets helderder geworden. Toch nog vraag; laat ik stukje vlees vanaf morgen ook nog even drogen in de koelkast of zeggen jullie; gelijk het vuur op?
Het vlees ligt nu sinds vrijdagavond in een pekelbad in de koelkast. Mijn bedoeling was om het lang te pekelen volgens het recept van Smokey Goodness, maar omdat ik slechts zeezout voorhanden had, denk ik dis niet dat het mogelijk is om het vlees een week in de koelkast te gebruiken. Eens toch...
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.