Beef en Steak

Recente inhoud door Edwin84

  1. Edwin84

    spare ribs (Midden Oosten)

    Zelf vind ik een Charsiuw marinade ook altijd erg lekker. Zijn veel recepten van te vinden van de bekende BBQers op YouTube. Valt altijd in de smaak. Ook aflakken met een Teriyaki marinade geeft een Oosters (niet midden Oosters tintje). Voor Midden-Oosters zou ik misschien eerder ribben...
  2. Edwin84

    KEIJ Kamado

    Dit hoor ik heel vaak en ik snap deze logica niet. Dus omdat alles in China wordt gemaakt is het dezelfde kwaliteit? Wordt het dan ook in dezelfde fabriek gemaakt en met dezelfde kwaliteit? In dezelfde fabriek kunnen ze aan klanten verschillende opties bieden. Ze kunnen verschillende diktes...
  3. Edwin84

    Advies gevraagd The Bastard Large Anniversary Edition (999 euro) vs Kamado Joe Classic 1

    Ik heb ook echt wel de halve maan platesetter nodig. Sowieso bij reverse sear maar ook als het ene stuk vlees wat eerder gaat is om deze aan de kant te leggen boven de platesetter zodat deze wel warm blijft terwijl de rest nog wordt afgegrild. Denk aan burgers, chicken wings etc.
  4. Edwin84

    Keuze vacumeermachine

    Welke van de Lidl? Heb zelf die metalen. Gaat prima behalve als je veel na elkaar vacumeert.
  5. Edwin84

    Keuze vacumeermachine

    En hij neemt veel meer ruimte in in de kast ;)
  6. Edwin84

    KEIJ Kamado

    Misschien was het wel BbqBrommer die ik zag, dat kan ook
  7. Edwin84

    KEIJ Kamado

    Laatst zag ik een video. Dacht van Kolenboertje maar weet niet meer zeker of hij het was die in China naar een handelsbeurs ging. Daar kon je zelf je eigen Kamado samenstellen, produceren en laten leveren. Als je maar genoeg aantallen denkt te kunnen verkopen, kun jij dus ook een eigen kamado...
  8. Edwin84

    Advies gevraagd The Bastard Large Anniversary Edition (999 euro) vs Kamado Joe Classic 1

    Ben wel benieuwd. Wat houdt Anniversary edition in? Is dat een speciale afwijkende kleur of juist extra accessoires?
  9. Edwin84

    Memphisburger

    Noem dat maar simpel, je moet toch eerst PP maken. En het resultaat ziet er heel goed uit.
  10. Edwin84

    Fotowedstrijd november 2025 - Vet Lekker!

    Prachtige gerechten en zeker ook fotos maar weet niet of de bedenker van dit onderwerp dit bedoelde. "Normaal ben ik niet zo van het vet aan het vlees, maar als het op de juiste manier op de BBQ wordt bereid, vind ik dat vetje juist heerlijk — denk aan een mooie picanha, ribeye, entrecote of...
  11. Edwin84

    Welk boek????

    Niet echt een boek om zelf combineren te leren maar Steven Raichlen heeft wel een boek geschreven met recepten en uitleg over Rubs, Marinades en sauzen van over de wereld.
  12. Edwin84

    Thermometer

    Op aanraden hier heb ik de Maverick XR-50. Deze werkt zonder app met twee units. Een apparaat voor bij de BBQ en een apparaat op afstand. Deze communiceren met elkaar niet via Bluetooth of Wifi maar een heel sterk signaal onderling. Hiermee heb ik nooit meer last in en om het huis dat ik geen...
  13. Edwin84

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Heb keuringsdienst van waarde gezien. Het komt erop neer dat alles wat geen Extra Vierge als naam draagt lampenolie is, te smerig voor worden van half verrotte olijven gemaakt. Maar dat maakt supermarkt olie nog niet slecht. Ik koop bij Lidl gewoon de Extra Vierge olijfolie van hun eigen merk...
  14. Edwin84

    Olijfolietip: de olijfolieboetiek

    Is dat een fabeltje? Kipstukjes/gehakt en wat groente zal ik zeker in olijfolie bakken. Maar een steak of hamburger H&F zal ik eerder een olie pakken die minder snel gaat roken.
  15. Edwin84

    De barbecue is er bijna... wat nu???

    Toen ik zelf begon heb ik op aanraden hier het E-boek van "Het Vuur de Baas" gekocht wat door Dennis de forumoprichter is geschreven. Dit boek legt alle basiskennis uit die je nodig hebt, van informatie over soorten BBQ's en kolen, tot aansteken, warmtebeheersing en benodigde gereedschappen...
Terug
Bovenaan Onderaan