BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door detim

  1. D

    Waar pizza ingrediënten kopen?

    Ik haalde altijd Fior di Latte bij Hollandskaashuis.nl, zij bestaan nu alleen niet meer. Waren wat dikkere stukken dan een rasp en werkte perfect: erg droog en qua smaak heel neutraal zoals het eigenlijk hoort op pizza. Als je erop zoekt vind je wel een paar opties waar je het nog kunt kopen...
  2. D

    Fardo's Cribb.. BBQ kamado, Braai en Pizzaoven posts

    Wow dat ziet er goed uit zeg! Je vriendin is zeker ook een liefhebber? Of hoe heb je dit bij haar voor elkaar gekregen? 😁
  3. D

    Mooie nazomerdag = mooie brisketdag!

    Dat is snel, op welke temperatuur doen jullie dat dan? Met of zonder inpakken?
  4. D

    Pizza verbrand op pizza steen

    Mooie dikke steen! Waar heb je hem gekocht? Hoeveel pizza's maak je erop, en op welke temperatuur houd je je steen (niet de dome)? Het lijkt mij dat hij ondanks zijn dikte zonder platesetter uiteindelijk ook veel te heet zal worden, al zal dat door de dikte een stuk langer duren dan bij een...
  5. D

    Ossenhaas / chateaubriand voor beef Wellington

    Kerst komt er weer aan, dus is het hier traditioneel tijd voor beef wellington. Afgelopen jaren meerdere malen gemaakt met online bestelde ossenhaas / chateaubriand, maar deze vielen vaak toch redelijk tegen en waren vrij dun. Bij de groothandel alleen gesneden tournedos gezien, maar wellicht...
  6. D

    Eerste pizzas van de ooni koda 16

    Wij gebruiken een recept met 500 gram bloem en 280-290 ml water. Het gekke is dus dat het bij de allereerste pizza nooit een probleem is, pas later speelt het op. Suggestie van Diesel hieronder gaan we de volgende keer proberen: Dan gaan we dat recept ook eens proberen. Doen jullie het ook...
  7. D

    Eerste pizzas van de ooni koda 16

    Jaloersmakend zeg, ze zien er goed uit allemaal! Het kriebelt hier ook enorm, maak de pizza’s nu nog op de BGE en alleen nog voor hele kleine groepen. Nu heb ik er zeer regelmatig last van dat het deeg, ondanks dat ik een hele hoop maïsmeel gebruik, blijft plakken aan de metalen pizzaschep. En...
  8. D

    Hoelang kun je verschillende soorten vlees bewaren in de vriezer?

    Als je het vacuum verpakt kan je het veel en veel langer bewaren is mijn ervaring. Heb dan wel mijn vriezer op -26 graden staan, maar vond laatst nog iets van 2 jaar oud en dat was nog heerlijk.
  9. D

    Bedroefd. Pitmaster Marabu uitgesorteerd.

    Hier exact dezelfde ervaring met Pitmaster Marabu. Laatst 3 zakken besteld omdat Black Ranch overal uitverkocht was, want hun verhaal was zeer hoopgevend. Het zou als exact hetzelfde zijn als Black Ranch, maar dan onder een ander label in een andere zak. Want het komt van de Black Ranch...
  10. D

    Cote de Boeuf gewoon omdat het kan

    Ziet er goed uit zeg! Krijg er trek van 😋
  11. D

    Spareribs 3-3-1-1

    Bedankt voor de adviezen! De volgende keer ga ik in ieder geval voor aluminiumfolie, en ga eens testen met srirachasaus en Koreaanse peper/chilli flakes.
  12. D

    Spareribs 3-3-1-1

    Voor het eerst spareribs gemaakt op de BGE. Extra dik bevleesde ribs met ketting van Bbquality, dus wilde daarom exact 3-2-1 aanhouden in uren, en dit niet verkorten. Ingesmeerd met mosterd en vervolgens bbq beef rub kruiden erop van Apollo. Vanwege de dikte en daarmee langere...
  13. D

    Kamado kiezen, hulp nodig!

    Ben zelf voor de BGE Large gegaan, in redelijk dezelfde situatie als jij. Alleen lang de tijd genomen voor de afweging en uiteindelijk met Black Friday met flinke korting aangeschaft. Nadat ik eerst een compact heb genomen om er zeker van te zijn dat het voor mij geen eenmalige hype was. Zou...
  14. D

    Terugblik bbq avonturen 2021

    Wat een creaties, chapeau! Mooie inspiratiebron ook.
  15. D

    Kerntemperatuur vega

    🤣🤣 als het dan met prikken nog niet lukt, zal ik het tegen die tijd nogmaals vragen😜
Terug
Bovenaan Onderaan