BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door D_SDennis

  1. D

    Kamado niet in gebruik. Ventilatie open of dicht?

    De belangrijkste tip is al gegeven, vaak gebruiken, daar is ie ook voor! Maar de logica verder is dat de schuiven dicht moeten bij het afkoelen. Anders zal de binnenkant vocht aantrekken van buiten tijdens het afkoelproces. Als deze afgekoeld is, de schuiven allemaal open, zodat er ventilatie...
  2. D

    Welke pizzasteen

    Koop een chamottetegel bij groenebouwmaterialen.nl. Dan heb je een steen van 4 cm dik en ideaal voor het maken van pizza's. Met gemak meerdere achter elkaar. Voor mijn Bastard large heb ik deze pas geslepen door de hoeken af te ronden. Dan past hij ook zo op de roosterhouder en kun je het...
  3. D

    Snelle Pizza ( in 1 minuut)

    Nice!! Ik vraag me af, zou er een smaakverschil te proeven zijn als je een pizza bakt in een Ooni op gas, zoals deze, en een die je warmstookt met houtpellets?
  4. D

    Alles over pizza

    Haha, ja dat is m, genieten! Mijn lief zegt altijd dat de dikte er niet toe doet, maar voor deze steen heeft ze wel een andere mening ;)!
  5. D

    Alles over pizza

    Als je nog een pizzasteen moet kopen, overweeg dan deze: Pizza- bakovensteen | Vuurvaste chamotte steen - Groene Bouwmaterialen Deze is een stuk dikker en poreuzer en ideaal als je eens een stuk of vier, vijf pizza's achter elkaar moet maken. Zo'n dunne steen koelt te veel af en dan gaat achter...
  6. D

    Brisket koffierub

    Hier zijn ze de luier al ontgroeid, maar had ik toen al een ei gehad, dan was dit natuurlijk een erg efficiënte manier om dit soort dingen te doen. Benieuwd naar het resultaat. Ik heb zelf ook goede ervaringen met een koffierub, maar dan op pulled porc, ook echt een aanrader. Brisket staat nog...
  7. D

    Old skool Street food met de kennis van nu

    Hahaha, geweldig dit! Moet eerlijk bekennen dat ik alleen al for the good old feeling nog wel eens de speklapjes en sateetjes op de ouderwetse manier fiks!
  8. D

    Ervaring Bastard pizzasteen en chamottesteen

    Mijn steen is circa 3 cm dik.
  9. D

    Ervaring Bastard pizzasteen en chamottesteen

    Er is al vaker over gesproken, over ervaringen met pizzastenen. Zelf gebruikte ik een chamottetegel in mijn gasser, en dat was altijd een redelijk succes. Tot ik vorig jaar mijn Bastard large kocht. Daar meteen een pizzasteen van de Bastard meegekocht. En daarmee al een aantal keer pizza's...
  10. D

    Kanaal broodje

    Dat zag er lekker uit dacht ik gisteren. Dat kan ik vandaag wel eens na de pizza serveren! Maar inderdaad, nergens gist kunnen vinden! Gelukkig bracht een oproep op de buurtapp hulp: ja, wij hebben een zakje gist beschikbaar! En zo geschiedde, wat een heerlijk recept! Moet zeggen, het is aardig...
  11. D

    Pizzasteen

    Ik gebruik ook de eerder genoemde Chamottesteen van 40x40. Die is heel fijn. Met name omdat het vocht uit je pizza dan deels door de steen wordt opgenomen. Met die Bastardsteen hoopt het vocht zich toch op tussen de bodem en de steen en dat komt de knapperigheid niet ten goede. De Chamotte is...
  12. D

    Bastard valt om

    Ik had hetzelfde. Maar eenmaal alle onderdelen in de Bastard en het staat al stabieler. Maar dat was nog niet voldoende. Dus heb ik mijn Bastard rechtstreeks op een volledig vlakke keramische tegel gezet. En dan gaat het al een stuk beter. maar heb ook gezien dat de onderkant van een Bastard...
  13. D

    The Bastard in meubel

    Voor zover ik het weet kan je een Bastard Large solo zwz niet zonder onderstel of ingebouwd in een meubel gebruiken. Als je deze op een vlakke ondergrond grond zou zetten zonder deze in een onderstel of meubel te plaatsen zou hij omvallen bij het openen van het deksel. Dat klopt dus zonder...
  14. D

    The Bastard in meubel

    Heb je alle onderdelen er wel inzitten? Zonder al dat gewicht kantelt die van mij ook bij openen, maar met alles er in gaat het prima.
  15. D

    Swine Wine, waar mee te combineren?

Terug
Bovenaan Onderaan