Beef en Steak

Recente inhoud door chbrand

  1. chbrand

    Project buitenkeuken op balkon (tips welkom!)

    Mooi! En je Kooikerhondje ook (heb er zelf ook eentje) 😊
  2. chbrand

    Welke mini kamado

    Wat is de reden dat het een kamado moet zijn? Mijns inziens heeft het geen enkel nut om een kamado te hebben van dit formaat. Wat wil je er op kunnen bereiden wat bijv. op een Weber WGA minder goed / gemakkelijk kan?
  3. chbrand

    Heb een ooni karu 12

    Voor zover ik weet moet je bij de Karu 12 juist de oven dicht doen als je op hout / houtskool bakt. Bij gas moet de deur wel open, en dan moet je de schoorsteen afdoppen. Het lijkt mij ook inderdaad teveel hout. Er staan op youtube aardig veel filmpjes die misschien kunnen helpen, bijvoorbeeld...
  4. chbrand

    Primo vs BGE

    Inderdaad wat Rdj zegt. De garantie die men geeft op de keramiek zegt daarnaast ook genoeg toch? Dat geldt in weer & wind, inclusief alle mogelijke temperatuurwisselingen. Zeker in USA heb je denk ik echt een probleem wanneer je dat niet waar kan maken met hun 'claimcultuur'. Ik heb op mijn...
  5. chbrand

    Primo

    Goede keuze! Ik ben zelf erg content met de aftermarket kolenmand en asbak (Kick ash basked en Kick ash can). Kost best wat geld, maar je hebt er veel gemak van. Let wel op dat je dan ook de bijbehorende devider plate moet/mag aanschaffen als je die wilt gebruiken. Zelf heb ik die niet, ik doe...
  6. chbrand

    De geur van rook

    Ik had een gelijksoortige situatie. Wat bij mij wel hielp was het rookhout er zo laat mogelijk bij gooien, dan direct het vlees er op en maken dat je wegkomt ;) Later heb ik ook mechanische afzuiging gemaakt onder de overkapping, dat hielp ook zeker bij low & slow. Maar helemaal voorkomen lukte...
  7. chbrand

    Mijn laatste BBQ aanwinst

    Lang niets gepost i.v.m. verhuizing. Inmiddels verhuisd naar een prachtig plekje achteraf en een nieuw meubel voor mijn Primo aangeschaft: een BBQ kruiwagen :) Verstuurd vanaf mijn Pixel 7 Pro met Tapatalk
  8. chbrand

    Beefhammer deceptie

    Injecteren met runderfond hielp bij mij aardig, maar het blijft inderdaad schenkel. Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
  9. chbrand

    Searen - op zoek naar een krokantere korst

    Grill Grates zijn ook ideaal voor een goede sear, het gaat mij soms zelfs te hard.
  10. chbrand

    BBQ rooster opbergrek

    Ik heb op Aliexpress ooit zoiets besteld en gemonteerd aan mijn houten BBQ meubel, werkt ideaal...
  11. chbrand

    Kamado als rookoven gebruiken

    Ik heb wel eens gehoord dat wanneer je heel veel/vaak vis in een Kamado rookt, de vis-geur in de keramiek trekt. Geen idee of het ook daadwerkelijk klopt, wellicht dat iemand anders dat kan bevestigen/ontkrachten, maar misschien iets om even in de gaten te houden. Verstuurd vanaf mijn SM-G970F...
  12. chbrand

    Slagerij Gelderland / Overijssel

    Bij ons in de omgeving komt regelmatig de naam van zelfslachtende slagerij ter Weele voorbij, deze zit in Emst & Oene. Zelf nog nooit iets gehaald, dus spreek niet uit ervaring. Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
  13. chbrand

    Conchinita Pibil, soort Mexicaanse pulled pork

    Ziet er heerlijk uit! Komt de rook nog een beetje door de bananenbladeren heen? Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
  14. chbrand

    Australische grainfed shortribs sessie w.i.p versie

    Nee deze special van de Beerskey ken ik (nog) niet! Ik had trouwens niet zo snel gezien dat dit niet de normale was, maar die is sowieso ook heerlijk :) Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
  15. chbrand

    Australische grainfed shortribs sessie w.i.p versie

    Ziet er echt top uit! En dat muifelbiertje is ook prima in te nemen [emoji16] Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
Terug
Bovenaan Onderaan