BasBQ
Beef en Steak

Recente inhoud door Beireke

  1. B

    Buikspek op de Weber OTP 57.

    Die ga ik ook eens maken. Wat heb je gebruikt als "apple cider"?  gewoon appelsap?
  2. B

    Ardeens gebraadje

    Ik zie nu pas de vraag van ceriel.  Het heeft er uiteindelijk iets meer dan 4 uur opgelegen. Afwerken op hoog vuur had weinig verschil gemaakt vermoed ik, aangezien zo goed als de volledige kruiding er is mee afgekomen met het verwijderen van het netje.  Achteraf gezien aan de structuur van het...
  3. B

    Ardeens gebraadje

    Overschot gebraad verwerkt voor tussen de boterham  :)
  4. B

    Ardeens gebraadje

    Bij deze de foto's van het eindresultaat: jammer was wel dat met het afhalen van het netje dat er rond zat, de kruidenlaag er mee af kwam.  Ook was het velletje dat er rond zat redelijk taai geworden. Buiten dat was het gebraad lekker sappig en mals.
  5. B

    Ardeens gebraadje

    We zitten nog aan tafel. Foto's volgen nog
  6. B

    schatting gaartijd

    Domme vraag mss maar het ardeens is zo ingepakt in een netje. Mag ik dit verwijderen voor het garen voor een rub te zetten en dergelijk? of pas na het garen?
  7. B

    schatting gaartijd

    Ik dacht het rond de 110? proberen te garen. Is die 60?C genoeg?  In mijn bbq boek van weber lijkt de temperatuur precies altijd aangegeven tot 65?C
  8. B

    schatting gaartijd

  9. B

    Eerste poging tot PP

    Heb gerookt met Ga binnenkort eens op zoek naar goede leverancier voor rookhout, liefst chunks.
  10. B

    Eerste poging tot PP

    Laatste foto op de bbq en het eindresultaat Het resultaat was zeker sappig.  Misschien wat aan de vettige kant maar dat is waarschijnlijk omdat het varkensnek is, ipv schouder.
  11. B

    Eerste poging tot PP

    Na 5u en een kwartier de glaze gedaan. En net de comment gelezen dus ook maar een stukje alu folie gelegd als hitteschild.  Het was wel voornamelijk de lichtinval maar voor de zekerheid. Kerntemperatuur ondertussen 65?C
  12. B

    BCC met gekarameliseerde wortels

    Hoe werkt dat eigenlijk voor die stickertjes? kippetje voor BCC koetje voor brisket? varkentje voor PP? De rest heb ik helemaal geen idee van
Terug
Bovenaan Onderaan