- Berichten
- 571
Vandaag de ochtend gestart met de voorbereidingen voor de Bang Bang Chicken Sandwich uit het boek van Jord Althuizen. De foto’s en de omschrijving klonken erg goed, en het Aziatische stijltje valt hier thuis erg goed in de smaak.
Gestart met de marinade van Sriracha, honing, sesamolie, sojasaus, knoflook- en paprikapoeder. Hier de kippetjes lekker een paar uur zwemles in gegeven. Prachtige geuren komen vrij bij het maken van de marinade en het dichtdoen van de ziplock met de gemarineerde kippendij. Heerlijk!
Geen Bang Bang Chicken Sandwich zonder Bang Bang saus. Nog nooit van gehoord, al schijnt het een ding te zijn geweest op social media. De saus op basis van mayonaise, met sriracha, limoensap, zoete chilisaus en honing smaakt ook als je hem net hebt gemaakt al fantastisch. Wow! Wat een smaak!
Toen de Chinese kool-mix klaargemaakt voor het frisse zuurtje in de sandwich. Deze bestaat uit Chinese kool, lente-uitjes, zonnebloemolie en rijstazijn. En ook dit is zonder de rest al lekker. Zou het zo als salade eten. Heerlijk simpel, maar vol van smaak.
Toen de barbecue klaargemaakt om de kippetjes te grillen. En dat ging top. Het rook super, het ziet er heerlijk uit en wakkert de honger al mooi aan
Daarna de broodjes belegd met wat Bang Bang saus en een plakje cheddar. Deze nog even terug om de kaas te laten smelten. Daarna de Chinese kool-mix erop, de kippendijen, nog wat Bang Bang saus, wat gebakken uitjes, komkommer en tot slot het bovenste deel van het broodje. En dan: smullen!
Och, wat een heerlijkheid tussen 2 helften van een wit bolletje. Een smaakexplosie met precies de juiste hoeveelheid spice, grillsmaak, frisheid en zuurtjes. Echt een topper! Deze gaan we zeker vaker maken. Heerlijk!!
Gestart met de marinade van Sriracha, honing, sesamolie, sojasaus, knoflook- en paprikapoeder. Hier de kippetjes lekker een paar uur zwemles in gegeven. Prachtige geuren komen vrij bij het maken van de marinade en het dichtdoen van de ziplock met de gemarineerde kippendij. Heerlijk!
Geen Bang Bang Chicken Sandwich zonder Bang Bang saus. Nog nooit van gehoord, al schijnt het een ding te zijn geweest op social media. De saus op basis van mayonaise, met sriracha, limoensap, zoete chilisaus en honing smaakt ook als je hem net hebt gemaakt al fantastisch. Wow! Wat een smaak!
Toen de Chinese kool-mix klaargemaakt voor het frisse zuurtje in de sandwich. Deze bestaat uit Chinese kool, lente-uitjes, zonnebloemolie en rijstazijn. En ook dit is zonder de rest al lekker. Zou het zo als salade eten. Heerlijk simpel, maar vol van smaak.
Toen de barbecue klaargemaakt om de kippetjes te grillen. En dat ging top. Het rook super, het ziet er heerlijk uit en wakkert de honger al mooi aan

Daarna de broodjes belegd met wat Bang Bang saus en een plakje cheddar. Deze nog even terug om de kaas te laten smelten. Daarna de Chinese kool-mix erop, de kippendijen, nog wat Bang Bang saus, wat gebakken uitjes, komkommer en tot slot het bovenste deel van het broodje. En dan: smullen!
Och, wat een heerlijkheid tussen 2 helften van een wit bolletje. Een smaakexplosie met precies de juiste hoeveelheid spice, grillsmaak, frisheid en zuurtjes. Echt een topper! Deze gaan we zeker vaker maken. Heerlijk!!
Laatst bewerkt: