Beef en Steak

Short Ribs!

 
 

Peterz

Sprokkelaar
Berichten
30
Na mijn vorige short rib fiasco heb ik het afgelopen weekend maar weer eens geprobeerd. Dit keer short ribs van de Sligro (poolse ribs), erg mooi en groot stuk vlees. Met de tips van de vorige keer aan de slag gegaan, eerder begonnen, wrappen in alu folie i.p.v. Butcher paper en in het achterhoofd de optie om ze warm te houden in de oven op 60 graden.
Het getrimde vet heb ik in een skillet mee laten bakken, en dat vet weer gebruikt bij het inpakken.
Al met al waren de ribs om 14:30 al klaar ha ha, maar geen probleem, heb ze tot 17:00 in de over gehouden en ze waren heerlijk!
Denk dat ik me toch binnenkort eens ga wagen aan een brisket..

20250726_093235.jpg


1000020868.jpg


1000020872.jpg


1000020873.jpg


20250726_131646.jpg
 
Laatst bewerkt:
Ziet er goed uit.
Heb je ook een foto waar ze helemaal klaar zijn?
 
Mooi stukkie vlees en een mooie bereiding zo!

Dat stukje over de oven begrijp ik niet helemaal... je hebt het vlees ingepakt gehad. Als je het dan als het klaar is even uiutpakt en laat uitwassemen, dan kun je die mooie pellet smokert van je toch perfect gebruiken op restwarmte om de boel lekker warm te houden? desnoods schuif je die terug naar 60°C, maar kastje dicht en apparaat uit zou toch ook perfect moeten gaan? Kan je lekker buiten blijven en hou je de oven schoon voor afbakbroodjes of weet ik wat mensen zouden willen met een oven... ;-)

Die stukkies spek zien er ook goed uit kerel!
 
Mooi stukkie vlees en een mooie bereiding zo!

Dat stukje over de oven begrijp ik niet helemaal... je hebt het vlees ingepakt gehad. Als je het dan als het klaar is even uiutpakt en laat uitwassemen, dan kun je die mooie pellet smokert van je toch perfect gebruiken op restwarmte om de boel lekker warm te houden? desnoods schuif je die terug naar 60°C, maar kastje dicht en apparaat uit zou toch ook perfect moeten gaan? Kan je lekker buiten blijven en hou je de oven schoon voor afbakbroodjes of weet ik wat mensen zouden willen met een oven... ;-)

Die stukkies spek zien er ook goed uit kerel!
Ha ha juist vanwege die stukjes spek moest de smoker aan blijven.
 
Ben erg benieuwd naar de kwaliteit van dat R en E .

Ben zelf wat huiverig voor vlees uit Polen.

Zal mn Snob in mij wel zijn.

Is het gemarmerd??

Ziet er goed uit voor de rest!💪
 
Ziet er goed uit. Gelukkig nu wel naar je zin.

Ben erg benieuwd naar de kwaliteit van dat R en E .

Ben zelf wat huiverig voor vlees uit Polen.

Zal mn Snob in mij wel zijn.

Is het gemarmerd??

Ziet er goed uit voor de rest!💪
Ik denk dat de Polen over ons hetzelfde zeggen.🤣
Polen heeft veel meer een eet-cultuur dan dat wij die hebben.
Ga maar eens naar een Poolse winkel in NL. voor verse worst of ander vlees.
Pools tafelzuur is ook wauw.
Of varkentje aan het spit daar kunnen wij van al onze oosterburen nog wat van leren.
 
Ziet er goed uit. Gelukkig nu wel naar je zin.


Ik denk dat de Polen over ons hetzelfde zeggen.
Polen heeft veel meer een eet-cultuur dan dat wij die hebben.
Ga maar eens naar een Poolse winkel in NL. voor verse worst of ander vlees.
Pools tafelzuur is ook wauw.

Snap ik ook hor, nederlands rund komt er hier ook niet in


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan