- Berichten
- 469
Alweer een weekje geleden, maar denk ik de moeite waard om te delen.
Afgelopen weekend heb ik een heerlijke Thaise Beef Satay gemaakt. Ik heb hem gemaakt van dikke lende, oftewel rumpsteak. Deze heb ik in stukjes van ongeveer 2,5x2,5 cm gesneden.
Gestart met het maken van een marinade:
- 5 gr. Ketoembar
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 20 gr. palmsuiker
- 50 ml vissaus
- 35 ml sojasaus
- 30 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Hierin mocht alles een nachtje marineren, in een ziplockbag in de koelkast.
De volgende dag de blokjes aan spiesen geregen.
Boven directe hitte (230 graden) gegrild, waarbij je bij elke keer draaien de satay bestrijkt met kokosmelk. Je hebt hiervoor niet veel kokosmelk nodig.
Het resultaat was fantastisch. Echt een heerlijk gerechtje.
Om het af te maken nog schaaltje nachos en een brood uit de Dutch Oven gemaakt. Al met al een heerlijke maaltijd.
Afgelopen weekend heb ik een heerlijke Thaise Beef Satay gemaakt. Ik heb hem gemaakt van dikke lende, oftewel rumpsteak. Deze heb ik in stukjes van ongeveer 2,5x2,5 cm gesneden.
Gestart met het maken van een marinade:
- 5 gr. Ketoembar
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 20 gr. palmsuiker
- 50 ml vissaus
- 35 ml sojasaus
- 30 ml zonnebloemolie
- zout en peper
Hierin mocht alles een nachtje marineren, in een ziplockbag in de koelkast.
De volgende dag de blokjes aan spiesen geregen.
Boven directe hitte (230 graden) gegrild, waarbij je bij elke keer draaien de satay bestrijkt met kokosmelk. Je hebt hiervoor niet veel kokosmelk nodig.
Het resultaat was fantastisch. Echt een heerlijk gerechtje.
Om het af te maken nog schaaltje nachos en een brood uit de Dutch Oven gemaakt. Al met al een heerlijke maaltijd.