Beef en Steak

Kip: I can do it

Dr. Truffel

Kooltjesharker
Berichten
103
Op de Smokey Joe en we zien het wel, gaat flink bewerkelijk worden....

19:00 uit de diepvries.

IMG_4021.jpeg


Het recept wat ik ga gebruiken is geheel op de gok wat maar in mij op gaat komen, in ieder geval komt er een soort Aziatisch biertje van te pas. Wil dit stickertje gaan halen (mits het geslaagd is).
 
Laatst bewerkt:
Ik zou eerst eens deze video kijken:

Houd het vooral in het begin simpel. Ik denk dat het al lastig genoeg wordt om op de Smokey Joe een goede Beercan Chicken te maken, zonder dat deze verbrandt of rauw is.

Succes 😊👍🏻
 
Voor 4 euro vind ik het de moeite waard om te proberen zonder na te denken, de ervaring wat ik opdoe gaat dan in mijn voordeel zijn. Ik begrijp dat alles al tig keer geprobeerd is, maar bij mij werkt het het beste door te doen. Het is voor mij geheel acceptabel als het geheel mislukt.
 
Succes.
 
Op de kook brengen en zout oplossen, afkoelen en in de koelkast zetten. Als de kip ontdooit is gaat deze er een uurtje of 10 in denk ik, vul het gewoon aan met water zodat het er volledig onder staat.

Water
1 cup zout (zal 50 tot 60 gram zijn)
3 teentjes knoflook (geplet)
Peper korrels op de gok
Stukje rode peper
Laurierblaadje (kneuzen)
3 kruidnagels

Ruikt wel heel lekker warm.

IMG_4028.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Tijd weet ik niet allemaal exact maar kan een 2 dagen staan in de koelkast. Kloppen tot je een ons weegt omdat het slecht mengt.

Halve liter karnemelk
1/2 tbs Ginger
1/2 tbs Lemmon grass

Ik twijfel over Mirin, geen idee wat het doet maar is wat zoetig als ik mij niet vergis…. Kan het gewoon doen natuurlijk… 30ml op de gok? Ja doe maar.

IMG_4030.jpeg


Alles 👅 proeven, ijs klonten erbij en je hebt een zomers drankje 🥤
 
Laatst bewerkt:
10:00 zwemles tot een uurtje of 18:00 en dan afspoelen, deppen en in de koelkast tot een uur of 04:00, daarna karnemelk bad tot een uurtje of 09:00.

IMG_4031.jpeg
 
Even controleren en eiken op 100 graden. Zag een beetje afwijking op 1 probe met 4 graden. De losse meter wijkt 3 graden af op de 100, dus dan kan ik daar rekening mee houden. De zwarte draad censors zijn miet voor de bbq, maar kon ze nu direct even meenemen voor een ander project.

IMG_4024.jpeg
 
Waarom heb je ervoor gekozen om de kip eerst te pekelen en dan in de karnemelk te doen? Ik maak zelf pekel met augurkensap en karnemelk en natuurlijk zout. Hier kan je weer div. kruiden aan toevoegen.
 
Waarom heb je ervoor gekozen om de kip eerst te pekelen en dan in de karnemelk te doen? Ik maak zelf pekel met augurkensap en karnemelk en natuurlijk zout. Hier kan je weer div. kruiden aan toevoegen.
Ik dacht dat dit nooit samen mocht… en omdat ik het badje een uurtje of 8 wil geven zou het te lang zijn voor karnemelk met het gevolg dat het kan gaan slijmen. Maar correct me of I’m wrong, dit is wat ik mij er van kan herinneren.
 
Goed, het is kip op een bierblikje, dus moest opzoek naar iets toepasselijks. Vind het een prima excuse om eens een ander biertje te drinken en Koreaans bier verkocht men helaas niet. Uiteraard drink ik het biertje eerst leeg en doe er gewoon water in, beetje jammer om bier te verspillen.

IMG_4032.jpeg


PS: morgenvroeg kan ik de 57cm ophalen, dus hij gaat niet meer op de smokey. Ondertussen ook kokos briketten opgehaald van de welkoop, verder geen keuze bij ons.
 
Laatst bewerkt:
Ik dacht dat dit nooit samen mocht… en omdat ik het badje een uurtje of 8 wil geven zou het te lang zijn voor karnemelk met het gevolg dat het kan gaan slijmen. Maar correct me of I’m wrong, dit is wat ik mij er van kan herinneren.
In de zuidelijke Staten in de VS is dit een gebruikelijke manier van pekelen, je kan daar zelfs het augurkensap los aankopen.

Zelf pekel ik op een vergelijkbare manier ook tientallen kilo’s in de week, nooit problemen
mee ervaren.

Ik zou verder niet willen stellen dat ik alle wijsheid in pacht heb, wat jij doet werkt natuurlijk ook, alleen met een extra stap. Op naar een mooi resultaat! 💪🏻

* Oja, lekker biertje trouwens 👌.
 
Goed, het is kip op een bierblikje, dus moest opzoek naar iets toepasselijks. Vind het een prima excuse om eens een ander biertje te drinken en Koreaans bier verkocht men helaas niet. Uiteraard drink ik het biertje eerst leeg en doe er gewoon water in, beetje jammer om bier te verspillen.

Uiltje in plaats van uilenzeik (Koreaans bier vind ik toch wel erg "dun"). Vroeger hadden ze geloof ik wel Cass bij de Amazing Oriental, maar ik kon het daar niet meer vinden.

Het blikje doet overigens niet zo heel erg veel hoor, behalve stabiliteit geven. Er zijn ook kiphouders (de mijne heb ik bij de Lidl gekocht) die het net zo goed doen.
 
Uiltje aanbreken en wachten maar…. De kip zit er op! Temperatuurmeter van de ikea opgehaald, maar zie ik vanmiddag bij de Lidl prachtige staan en haal die morgen ook nog even op.
 
Lekker geniete van dat uiltje

ik las je shoutout bericht, zo te lezen bevalle de kokosbriketten :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan