Beef en Steak

Koreaanse Bavette rollade

 

Timmeeh

Stoker
Berichten
358
Vandaag op het menu een bavette-rollade met een Koreaanse twist.

De Bavette netjes gevlinderd (best nog wel een lastig klusje, zo bleek het) zodat hij mooi dun werd.

Een vulling gemaakt van sojasaus, suiker, sesamolie en sesamzaadjes, een bosuitje en wat verse knoflook. Dit gebonden in een pannetje met een beetje maizena, zodat het iets dikker werd. En dat rook al fantastisch 😍

De vulling over de gevlinderde bavette, en daarna heb ik deze opgeknoopt met slagerstouw. Dit had ik nog nooit eerder gedaan, maar ik vond dat het best goed ging voor een eerste poging. De draad van het vlees heb ik zo gelegd dat als je hem in plakjes snijdt, je de draden ook doorsnijdt.

IMG_2419.jpeg


Daarna in de koelkast, zodat de smaak zich even kan verdelen. Een uurtje of 2 later de BBQ aangestoken en tot een graadje of 180 laten komen. Toen wat kersenrookhout en de bavette erop. Ik heb er een thermometer ingeprikt om hem in de gaten te houden.


IMG_2425.jpeg


Na ongeveer een half uurtje tikte hij de 50 graden aan. Dat leek me een mooi moment om hem er even af te halen en te laten rusten. Ondertussen de luchtschuiven van de BBQ helemaal open en het deksel eraf, totdat er een lekker warm vuurtje was. Daarna nog even direct gegrild tot hij naar wens was.

IMG_2429.jpeg


Daarna op het plankje en de touwtjes eraf. Prachtig mooi gerecht, en een heerlijke smaak. Ook het kleine beetje kersenhout proefde je heel iets terug. Dit was de eerste keer dat ik voor zoiets rookhout toepaste en het beviel goed.

Al met al zeer geslaagd, en deze gaat op het lijstje bij de ‘blijvertjes’ 😊

IMG_2431.jpeg
 
Lekker hoor! Ziet er smakelijk uit 😋
 
Lekker, binnenkort ook eens proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Rollade van bavette is zo lekker.
Ook Italiaans

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er echt heel lekker uit! En het valt toch wel mee hè, bavetterollade maken?

Heb je hem gevlinderd vanuit het midden, of vanaf de zijkant ingesneden?

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
 
Ziet er echt heel lekker uit! En het valt toch wel mee hè, bavetterollade maken?

Heb je hem gevlinderd vanuit het midden, of vanaf de zijkant ingesneden?

Verstuurd vanaf mijn SM-S921B met Tapatalk
Ja, het viel mee, maar nog wel wat gaatjes gemaakt 🙈
Ik ben vanuit de zijkant begonnen.
 
Tijdje terug speelde ik al met de gedachte om een pinwheel met Koreaanse smaken te maken, nu zeker eens doen. Kimchimayonaise erbij en klaar 😋.

*Als je wat meer touw gebruikt en niet strakker dan strak aantrekt wordt je rollade wat egaler van vorm 🙂.
 
Tijdje terug speelde ik al met de gedachte om een pinwheel met Koreaanse smaken te maken, nu zeker eens doen. Kimchimayonaise erbij en klaar 😋.

*Als je wat meer touw gebruikt en niet strakker dan strak aantrekt wordt je rollade wat egaler van vorm 🙂.
Absoluut eens doen, het smaakte echt fantastisch.

Van dat touw is een goeie. Bedankt voor de tip 😊👍🏻
 
  • Leuk
Waarderingen: A3N
heerlijk.
Een bavette doet het in alle varianten prima.
 
Terug
Bovenaan Onderaan