Beef en Steak

Mijn eerste pulled pork, en eerste keer kamado

 
 

Peter345nl

Vuurmaker
Berichten
61
Vandaag voor het eerst iets op de kamado gemaakt.

Pulled pork volgend dit recept:


Gisterenavond om 20:00 de procureur ingespoten en in de rub gezet. Daarna in de koelkast gedaan tot vanmorgen 05:00

Om 06:00 de compact kamado voor het eerst echt opgestart met Marabu houtskool.

Rond 07:00 was de temperatuur constant op 120 graden en kon de procureur er op.

Om elf uur zo’n beetje had ik 74 graden kerntemperatuur en heb ik de procureur ingesmeerd met de glaze.

Na twee uur het vlees ingepakt en om 14:00 had ik kern 88, maar was de weerstand bij prikken nog te groot. Kwartiertje later was hij goed en begon het uitdampen, rusten en uit elkaar trekken en op smaak brengen.

Zeer tevreden voor een eerste keer.
0cba15eadfe9c98745e336e4721b896d.jpg

07b3df6497659e3a8da48bcff251cb2f.jpg

5acc0d80bd3673d553c4716db77f4d0d.jpg

2d855fa7b78e9c835144b6b0af879724.jpg

a74f510d56de0e38709c85950c8d36c9.jpg

6902d35de3bc438e43fd28dde0b0c670.jpg

d30c9a1988e80931297c26ad99f0c533.jpg

22fc9e4f612124c63d98024683021aad.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit

Leuk om te doen he?

Ja, was heel leuk. Heel anders dan met de Weber. Wat zijn de temperaturen hiermee makkelijk te beheersen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit, bijna etenstijd ik krijg er trek van
 
Dat is een mooie (en lekkere) maiden run!
 
Dat is een mooie (en lekkere) maiden run!

Ben er ook heel blij mee. Was spannend tot aan het uit elkaar trekken. Zowel mijn vrouw als ik waren niet echt zeker, omdat we toch lichte weerstand met de probe voelden.
Toen er ook nog geen sap in hey aluminiumfolie zat was de vertwijfeling compleet.
Maar bij de eerste haal met de klauwen zagen we al zacht sappig vlees. Toen wisten we dat het gelukt was.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor!
Volgende keer gewoon meteen de procureur erop, helemaal niet eens wachten tot de temperatuur daar is waar je hem wilt hebben.
Je moet dan net even weten wanneer de zuurstof te knijpen maar na een keer of 3, 4 heb je dat meestal wel door.
 
Lekker hoor!
Volgende keer gewoon meteen de procureur erop, helemaal niet eens wachten tot de temperatuur daar is waar je hem wilt hebben.
Je moet dan net even weten wanneer de zuurstof te knijpen maar na een keer of 3, 4 heb je dat meestal wel door.

Bedankt, goede tip! Kan ik tijd mee besparen!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor!
Volgende keer gewoon meteen de procureur erop, helemaal niet eens wachten tot de temperatuur daar is waar je hem wilt hebben.
Je moet dan net even weten wanneer de zuurstof te knijpen maar na een keer of 3, 4 heb je dat meestal wel door.
Ik vind het wel lekker als de kolen al op temp zijn voor ik er iets opleg.. je kan pech hebbe met een batch houtskool en een nare ongewenste rook& smaak krijgen door pyrolisatie. ( Je zou dit al moeten merken met opstoken en ruiken zodra je terug naar buiten stapt ).

Die smerig ruikende stukke houtskool moet je mooi beware voor vervelend volk op de camping 😂

Ik printscreen hieronder effe het bericht van Ewald uit 2022;

Screenshot_20250503_180214_Chrome.jpg
 
Ik vind het wel lekker als de kolen al op temp zijn voor ik er iets opleg.. je kan pech hebbe met een batch houtskool en een nare ongewenste rook& smaak krijgen door pyrolisatie. ( Je zou dit al moeten merken met opstoken en ruiken zodra je terug naar buiten stapt ).

Die smerig ruikende stukke houtskool moet je mooi beware voor vervelend volk op de camping

Ik printscreen hieronder effe het bericht van Ewald uit 2022;

Bekijk bijlage 75692

Daat zit ook wat in


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Fantastisch debuut!
 
Erg mooie PP, dat verdient een badge.
Gefeliciteerd met je Knor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan