Vandaag een vrije dag! Wat is er dan leuker dan aan de slag te gaan met mijn nieuwe kamado?
Gisteren heb ik voor het eerst een stukje vlees erop gelegd: een entrecote. Hij was lekker, maar naar mijn smaak net iets te ver gegaard. Een leerpunt voor de volgende keer: in plaats van hem er bij 50 graden af te halen, doe ik dat voortaan al bij 47 graden.
Maar goed, dat hield me niet tegen om vandaag iets nieuws te proberen. Chicken lollipops stonden op het menu! Ze hoefden niet al te lang op de kamado, dus een perfect gerecht om uit te testen.
Het eindresultaat? Verrukkelijk! Eerst heb ik ze zo’n 45 minuten indirect gegrild tot een kerntemperatuur van 70 graden. Daarna ingesmeerd met barbecuesaus en nog een kwartiertje terug op de Q. Een succes!
Gisteren heb ik voor het eerst een stukje vlees erop gelegd: een entrecote. Hij was lekker, maar naar mijn smaak net iets te ver gegaard. Een leerpunt voor de volgende keer: in plaats van hem er bij 50 graden af te halen, doe ik dat voortaan al bij 47 graden.
Maar goed, dat hield me niet tegen om vandaag iets nieuws te proberen. Chicken lollipops stonden op het menu! Ze hoefden niet al te lang op de kamado, dus een perfect gerecht om uit te testen.
Het eindresultaat? Verrukkelijk! Eerst heb ik ze zo’n 45 minuten indirect gegrild tot een kerntemperatuur van 70 graden. Daarna ingesmeerd met barbecuesaus en nog een kwartiertje terug op de Q. Een succes!