Beste BBQ genootschap.
Ik volg het forum al een tijdje omdat ik in 2022 een medium BGE heb aangeschaft. Ik hou van koken en gebruik zo nu en dan de kamado voor een gerecht. Ik gebruik het voor vanalles. Van Paella, stoofvlees, spareribs, bijgerechten, toetjes, maar ook zeker voor af en toe een mooi stuk dikker vlees (low-slow). Ik ben geen beginner meer maar zou me ook zeker niet willen scharen tot de ervaren gebruiker. Buiten het 'mooi weer seizoen' gebruik ik de kamado niet iedere maand, maar zo nu en dan. Tot nu toe erg blij geweest met de aanschaf.
Met oud op nieuw heb ik helaas de bedrade thermometer van de Ikea gefrituurd bij het afgrillen van een tomahawk steak. Ik begrijp nu dat de kabel daar niet tegen kan.
Op zich was ik erg blij met een dergelijke thermometer maar omdat deze zo basic is miste ook een aantal functies:
-Zo zou ik graag ook de dome temperatuur (boven het grillrooster) willen meten.
-Ik kan mij ook voorstellen dat meerdere probes handig kunnen zijn. De BGE medium is niet heel groot dus minimaal 4 probes (waarvan ook een omgevingsmeter) zou wellicht fijn zijn.
-Wat ik vooral mis is dat ik de temperaturen niet binnen in huis kan aflezen. Bij het schermpje van de Ikea moest je fysiek naar de kamado toe, dat zou ik nu anders willen. Of middels een app, of middels een extra draadloos schermpje. Dit hoeft niet over een grote afstand.
-Nu had ik probes die bedraad waren. Ik weet niet of er grote voordelen zijn voor draadloze probes?
Ik heb mijzelf natuurlijk al verdiept en wat mij opvalt is dat bij bepaalde bekende merken (zoals meater) de probe erg dik is. Dit lijkt mij niet fijn als je een 'dunner' stuk vlees wilt monitoren.
Graag wil ik gebruik maken van jullie ervaring en advies willen over welke thermometer voor mij het beste zou zijn. Misschien vergeet ik nog wel zaken die ook belangrijk zijn? Prijsrange maakt niet persee uit. Het hoeft niet de goedkoopste te zijn.
Een vooraf bepaald budget heb ik niet, het hoeft niet persee het goedkoopste te zijn.
Ik volg het forum al een tijdje omdat ik in 2022 een medium BGE heb aangeschaft. Ik hou van koken en gebruik zo nu en dan de kamado voor een gerecht. Ik gebruik het voor vanalles. Van Paella, stoofvlees, spareribs, bijgerechten, toetjes, maar ook zeker voor af en toe een mooi stuk dikker vlees (low-slow). Ik ben geen beginner meer maar zou me ook zeker niet willen scharen tot de ervaren gebruiker. Buiten het 'mooi weer seizoen' gebruik ik de kamado niet iedere maand, maar zo nu en dan. Tot nu toe erg blij geweest met de aanschaf.
Met oud op nieuw heb ik helaas de bedrade thermometer van de Ikea gefrituurd bij het afgrillen van een tomahawk steak. Ik begrijp nu dat de kabel daar niet tegen kan.
Op zich was ik erg blij met een dergelijke thermometer maar omdat deze zo basic is miste ook een aantal functies:
-Zo zou ik graag ook de dome temperatuur (boven het grillrooster) willen meten.
-Ik kan mij ook voorstellen dat meerdere probes handig kunnen zijn. De BGE medium is niet heel groot dus minimaal 4 probes (waarvan ook een omgevingsmeter) zou wellicht fijn zijn.
-Wat ik vooral mis is dat ik de temperaturen niet binnen in huis kan aflezen. Bij het schermpje van de Ikea moest je fysiek naar de kamado toe, dat zou ik nu anders willen. Of middels een app, of middels een extra draadloos schermpje. Dit hoeft niet over een grote afstand.
-Nu had ik probes die bedraad waren. Ik weet niet of er grote voordelen zijn voor draadloze probes?
Ik heb mijzelf natuurlijk al verdiept en wat mij opvalt is dat bij bepaalde bekende merken (zoals meater) de probe erg dik is. Dit lijkt mij niet fijn als je een 'dunner' stuk vlees wilt monitoren.
Graag wil ik gebruik maken van jullie ervaring en advies willen over welke thermometer voor mij het beste zou zijn. Misschien vergeet ik nog wel zaken die ook belangrijk zijn? Prijsrange maakt niet persee uit. Het hoeft niet de goedkoopste te zijn.
Een vooraf bepaald budget heb ik niet, het hoeft niet persee het goedkoopste te zijn.