Beef en Steak

Mega hamburger

Schipperkolhorn

Tondelzoeker
Berichten
7
Hallo,

Op dit forum kwam ik een recept tegen van een mega hamburger, dat maakte mij wel hongerig. Twee dagen daarna was het zover en konden we de komado opstarten voor een mooie sessie. De burger gemaakt volgens moik ball recept en gerookt met kersenhout. Dat de burger klaar was op een turks brood gelegt en eten maar. Alles schoon op en iedereen kon zijn deel zelf opmaken met sla/tomaat/enz...

20250120_194011.jpg


20250120_195009.jpg


20250120_195119.jpg


20250119_121640.jpg


20250121_184122.jpg


20250121_184140.jpg


20250121_184252.jpg
 
Hij staat hier ook nog op 't lijstje van "moet ik nog eens doen".
Geen groente geen saus?
 
Zunne grote hamburger jonguh 😉.

Hoe draai je dat zonder dat hij breekt?
 
Je hoeft hem niet te draaien, zorg wel dat als je hem maar je hem eerst even laat opstijven in de koelkast anders ben je hem wel kwijt denk ik tijdens het op de Q leggen.
Maar wilde je dan geen korstje aan de bovenkant die je niet boven de vlammen hebt gehad nu?
 
Dat is nog eens een hamburger!

Heb je een thermometer gebruikt? Zo ja, welke kerntemperatuur heb je aangehouden?
 
Leuk om een keer te maken maar wat smaak beleving betreft is groter niet altijd beter ben ik van mening.
 
Voor het plaatje ziet het er erg lekker uit alleen met deze dikte lijkt het me erg lastig om te eten en ik heb echt wel een redelijk grote mond, maar of ik hier een hap van had kunnen nemen... 😁
 
In Germania zie je die ook veel. Kunnen ze daar zonder te snijden in de mond schuiven....🤣🤣

Mooi. Stevig doorhappen.
 
Laatst bewerkt:
Deze staat al een tijdje op mijn to do list. Lijkt me leuk als je met een 8-tal mensen bent om dit als voorgerecht te geven. Elk een stukje zoals bij de taart.
 
Waarom doe je basterdsuiker op een hamburger?
klinkt voor mij als ananas op een pizza
( hou zelf persoonlijk niet van zoet avondeten )

Maar kan begrijpen dat andere het wel lekker vinden als je het wat gekarameliseerd krijgt
 
klinkt voor mij als ananas op een pizza
( hou zelf persoonlijk niet van zoet avondeten )

Maar kan begrijpen dat andere het wel lekker vinden als je het wat gekarameliseerd krijgt
Ik heb ook liever hartig voedsel als avondeten, maar de vraag was wel serieus bedoeld want ik ga er eigenlijk van uit dat iedereen wel iets van een ander kan leren.

Dus, ik hoop nog steeds het antwoord te kunnen lezen hier ( al ben ik momenteel niet héél erg actief op de bbq ) ;)
 
Ik kreeg vd week een herinnering op fb van anderhalf decennia geleden, moest gelijk aan deze post denken :).

Paar kg gehakt, een goede kg bacon en saus met vodka of vodka met saus, weet ik niet meer.

IMG_0110.jpeg
 
Heerlijk, ook deze staat al een tijdje op mijn to-do lijst.
Ik heb een sterk vermoeden dat hij binnekort een keer op de bbq ligt
 
Terug
Bovenaan Onderaan