- Berichten
- 155
Deze stond al lang op m’n toQ-lijstje maar om de een of andere reden was het er bog steeds niet van gekomen. Al wel een paar keer een mooi stuk procureur in guis gehaald maar steeds werd deze omgetoverd tot… yep. Sate…
Maar nu was het dan zo ver. Ik ga pulled pork maken. Trimmen was niet nodig dus gelijk maar drooggedept, met mayonaise ingesmeerd en een lekkere rub van uienpoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zout en bruine basterdsuiker gemaakt en de procureur hiermee inge… rubd… rubbed… gedingesd. Je begrijpt me wel.
De Big Green Egg stond inmiddels al lekker op temperatuur (130° indirect). De procureur heb ik op een klein roostertje in een glazen overschaal gelegd en op de bodem een Texels Skuumkoppe gegoten (ik had niks anders bij de hand en dacht, ach, wie weet).
Thermometer erin de schaal op de kamado en nu maar wachten. En wachten. En wachten…
Toen de kerntemperatuur 75° was heb ik het vlees van het rooster gehaald en in het vocht gelegd, het geheel afgedekt en terug op het vuur. Nu maar wachten tot de thermometer 95° aangeeft zodat hij eraf kan, kan afkoelen en geplukt kan worden…
Na een half uurtje wachten kon hij geplukt worden. Een beetje van je favoriete BBQ-saus erover, goed doormengen en smullen maar!
Hier wat foto’s:
Maar nu was het dan zo ver. Ik ga pulled pork maken. Trimmen was niet nodig dus gelijk maar drooggedept, met mayonaise ingesmeerd en een lekkere rub van uienpoeder, knoflookpoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, peper, zout en bruine basterdsuiker gemaakt en de procureur hiermee inge… rubd… rubbed… gedingesd. Je begrijpt me wel.
De Big Green Egg stond inmiddels al lekker op temperatuur (130° indirect). De procureur heb ik op een klein roostertje in een glazen overschaal gelegd en op de bodem een Texels Skuumkoppe gegoten (ik had niks anders bij de hand en dacht, ach, wie weet).
Thermometer erin de schaal op de kamado en nu maar wachten. En wachten. En wachten…
Toen de kerntemperatuur 75° was heb ik het vlees van het rooster gehaald en in het vocht gelegd, het geheel afgedekt en terug op het vuur. Nu maar wachten tot de thermometer 95° aangeeft zodat hij eraf kan, kan afkoelen en geplukt kan worden…
Na een half uurtje wachten kon hij geplukt worden. Een beetje van je favoriete BBQ-saus erover, goed doormengen en smullen maar!
Hier wat foto’s:
Laatst bewerkt: