- Berichten
- 2.780
Ik zag her en der op het net voorbijkomen dat je kip eerst kookt dat het vel beter wil uitbakken.
Dit wou ik eens proberen, maar niet gelijk een hele kip maar 2 poten.
Om ze gelijk wat smaak mee te geven heb ik 3 tenen knoflook (gehakt) en rozemarijn peper en zout toegevoegd aan het water .
De kip 8 min in kokend water gehad .
Ze kwamen rond de 65 kern er uit (gaat er niet om om ze nu gaar te krijgen) maar om het vet onder het vel te reduceren.
Want door het vet onder het vel blijft het vel zacht / rubberachtig. Doe zelf ook nooit kruidenboter onder het vel om die reden.
Na het koken droog gemaakt en zonder olie er op bestrooid met een rub , (dit blijft prima plakken).
Gegrild op 200 graden met rookhout. , tot ze er goed uitzagen.
Moet zeggen dat het zeker werkt en een betere uitgebakken velletje van krijgt en smaakt toe voegt aan het vlees .
Vlees was nog steeds sappig.
Ga het zeker met een hele kip en dan aan het spit proberen.
Dit wou ik eens proberen, maar niet gelijk een hele kip maar 2 poten.
Om ze gelijk wat smaak mee te geven heb ik 3 tenen knoflook (gehakt) en rozemarijn peper en zout toegevoegd aan het water .
De kip 8 min in kokend water gehad .
Ze kwamen rond de 65 kern er uit (gaat er niet om om ze nu gaar te krijgen) maar om het vet onder het vel te reduceren.
Want door het vet onder het vel blijft het vel zacht / rubberachtig. Doe zelf ook nooit kruidenboter onder het vel om die reden.
Na het koken droog gemaakt en zonder olie er op bestrooid met een rub , (dit blijft prima plakken).
Gegrild op 200 graden met rookhout. , tot ze er goed uitzagen.
Moet zeggen dat het zeker werkt en een betere uitgebakken velletje van krijgt en smaakt toe voegt aan het vlees .
Vlees was nog steeds sappig.
Ga het zeker met een hele kip en dan aan het spit proberen.