- Berichten
- 410
Hoi allemaal, zondag vierde ik mijn verjaardag en had voor de visite 2 pulled porks tegelijk klaar gemaakt. Aangezien ik zelf de klasieker met een zoete bbq saus een beetje zat was heb ik ook een andere klaar gemaakt volgens een recept van meat church. Hierbij smeer je de pulled pork onder de hot sauce en kruid hem daarna met fajita kruiden. Wanneer de bark mooi is geworden pak je hem in een aluminium bak in met een scheut bouillon naar eigen smaak en smeer je hem nogmaals in met hot sauce. Uiteindelijk had ik 2 verschillende smaken pulled pork. De mexicaanse was wel iets pittig maar wel voor iedereen goed te doen. Uiteindelijk na peilen bij de visite bleek de helft ongeveer de zoete het lekkerst te vinden en de andere helft de pittige.
Tegelijkertijd ook een vergelijking kunnen maken tussen geinjecteerd en niet geinjecteerd. Eerlijk gezegd vond ik ze qua sappigheid even goed en zie niet echt de grote meerwaarde in van het injecteren.
Maar nu genoeg gekletst, nu de foto's!
links de mexicaanse en rechts de classic:
'S morgens om half 8 op de bbq en heel de morgen langzaam laten roken op 110c:
De classic bij 74 graden ingesmeerd met bbq saus gemengd met zoetzure saus en suiker:
De mexicaanse ingesmeerd met hot sauce en boter en een mengsel van bouillon met een klein beetje azijn:
Om 17 uur was de mexicaanse op kern temperatuur en goed zacht. Er was een zeer mooie korst op ontstaan.
En pullen maar!
En met zijn allen heerlijk eten:
Tegelijkertijd ook een vergelijking kunnen maken tussen geinjecteerd en niet geinjecteerd. Eerlijk gezegd vond ik ze qua sappigheid even goed en zie niet echt de grote meerwaarde in van het injecteren.
Maar nu genoeg gekletst, nu de foto's!
links de mexicaanse en rechts de classic:
'S morgens om half 8 op de bbq en heel de morgen langzaam laten roken op 110c:
De classic bij 74 graden ingesmeerd met bbq saus gemengd met zoetzure saus en suiker:
De mexicaanse ingesmeerd met hot sauce en boter en een mengsel van bouillon met een klein beetje azijn:
Om 17 uur was de mexicaanse op kern temperatuur en goed zacht. Er was een zeer mooie korst op ontstaan.
En pullen maar!
En met zijn allen heerlijk eten: