- Berichten
- 1.021
In navolging van al die lekkere plaatjes van Char Sui en Yangzhou Fried Rice op dit forum werd het eens tijd om zelf aan de slag te gaan met deze lekkere gerechten. Mijn 2 beste vrienden uitgenodigd waar ik mee doe bbqen en bierbrouwen voor een gezellig woensdag middagje / avondje.
Het recept van de Yangzhou Fried Rice heb ik van Sander72 :
www.bbqgenootschap.nl
Ik was eerst aan twijfelen of ik Yangzhou Fried Rice in de wok of op het fornuis zou maken maar het was lekker zonnig in het zuiden des lands en ik had zoiets van dit moet ook op de Kamado kunnen.
Eerst gecontroleerd of de wok wel paste op de Joe , dat paste precies op de ring waar normaal de plate setters op liggen.
Toen was het tijd om de Joe op te stoken tot 180c direct.
Ondertussen alles mooi op de tafeltjes gezet en de wok geplaatst.
En toen kon het feestje beginnen :
Olie in de pan gedaan en dan knoflook erin gedaan om de olie een smaakje te geven,die er weer uit en toen de rijst er beetje bij beetje bij gedaan:
Was toch mooi om zo lekker in de zon op een woensdag middag te wokken ( had dit nog nooit eeder gedaan op deze mannier een wokpan gebruiken op een kamado )
Ondertussen de rest van de ingrediënten erbij gedaan :
En maar lekker roeren door die pan
Dan de Yangzhou Fried Rice op smaak brengen en je hebt een heerlijke pan Yangzhou Fried Rice
Vervolgens was het tijd voor de Char Sui 2.0 die ik de dag ervoor in de marinade had gezet.
Ik heb dit volgens recept van Ewald gemaakt :
www.bbqgenootschap.nl
Dit was sowieso al een feestje om te maken met al die lekkere ingrediënten wat erin gaan. Ik had nog in de vriezer twee lekkere stukjes Iberico secreto liggen :
Wel handig mijn kookhobby tiq ik had voor 90 % alles op voorraad van de ingrediënten en heb ik alleen de Nam Yu hoeven te kopen en rozenlikeur van Mei Kuei Lu Chiew en als kleurstof heb ik de marinade gebruik waar de Nam Yu (rode gefermenteerde tofu ) in badderde.
Voor de wijsneuzen onder ons die zullen de sesamolie missen op de foto
maar deze zit er wel in
Alle ingrediënten bij elkaar gedaan :
Wat een mooi kleurtje heeft dat en vooral wat een complexiteit aan geuren en smaken
( ik wordt daar onbewust wild van
)
Vervolgens het vlees in een schaal gedaan en de marinade erover ( ik ben niet zo held om dat in een vacuümzak te doen
ik vrees tot ik dan ruzie thuis krijg en alle keuken kastjes onder de rode marinade zitten
)
Dit heeft met folie erover een nachtje mogen marineren , waar ik het de volgende dag eruit heb gehaald om te bereiden.
Bbq opgestookt naar 200 c indrect:
Om het vervolgens af te grillen :
Man man man …. Wat rook dat zalig !!
Ondertussen heb ik nog smoorboontjes gemaak ( helaas geen foto van de bereiding ) maar das simpel op het fornuis bereid en niet zo spannend.
Vervolgen heb ik de bordjes opgemaakt en opgediend.
Wat we er van vonden ?
In 2 woorden :FOCKING LEKKER !
Deze recepten gaan in mijn receptenboek en zullen nog vaak de revu passeren.
Mijn dank heren Ewald en Sander72 voor het delen van deze smakelijke recepten
Het recept van de Yangzhou Fried Rice heb ik van Sander72 :
Char Siu en Yangzhou fried rice
Beste BBQ-vrienden! Vandaag maakte ik twee heerlijke Chinese klassiekers die prima samen gaan! Char Siu (zacht gegaard en geroosterd varkensvlees) met Yangzhou gebakken rijst dus daar gaan we! Nodig voor de Char Siu: 900 g varkensnek of schouder zonder bot 1 el honing 1 el lichte soya...

Ik was eerst aan twijfelen of ik Yangzhou Fried Rice in de wok of op het fornuis zou maken maar het was lekker zonnig in het zuiden des lands en ik had zoiets van dit moet ook op de Kamado kunnen.
Eerst gecontroleerd of de wok wel paste op de Joe , dat paste precies op de ring waar normaal de plate setters op liggen.
Toen was het tijd om de Joe op te stoken tot 180c direct.
Ondertussen alles mooi op de tafeltjes gezet en de wok geplaatst.
En toen kon het feestje beginnen :
Olie in de pan gedaan en dan knoflook erin gedaan om de olie een smaakje te geven,die er weer uit en toen de rijst er beetje bij beetje bij gedaan:
Was toch mooi om zo lekker in de zon op een woensdag middag te wokken ( had dit nog nooit eeder gedaan op deze mannier een wokpan gebruiken op een kamado )
Ondertussen de rest van de ingrediënten erbij gedaan :
En maar lekker roeren door die pan

Dan de Yangzhou Fried Rice op smaak brengen en je hebt een heerlijke pan Yangzhou Fried Rice
Vervolgens was het tijd voor de Char Sui 2.0 die ik de dag ervoor in de marinade had gezet.
Ik heb dit volgens recept van Ewald gemaakt :
Char Siu 2.0
Veel beter dan dit gaat Char Siu niet worden, dit recept is geïnspireerd op het recept van Aziatische ingredienten.nl (via Noskos, thanx) en andere internetbronnen. Dit is niet de eenvoudigste Marinade om te maken omdat sommige ingrediënten lastig te verkrijgen zijn. Kun je niet alle...

Dit was sowieso al een feestje om te maken met al die lekkere ingrediënten wat erin gaan. Ik had nog in de vriezer twee lekkere stukjes Iberico secreto liggen :
Wel handig mijn kookhobby tiq ik had voor 90 % alles op voorraad van de ingrediënten en heb ik alleen de Nam Yu hoeven te kopen en rozenlikeur van Mei Kuei Lu Chiew en als kleurstof heb ik de marinade gebruik waar de Nam Yu (rode gefermenteerde tofu ) in badderde.
Voor de wijsneuzen onder ons die zullen de sesamolie missen op de foto


Alle ingrediënten bij elkaar gedaan :
Wat een mooi kleurtje heeft dat en vooral wat een complexiteit aan geuren en smaken


Vervolgens het vlees in een schaal gedaan en de marinade erover ( ik ben niet zo held om dat in een vacuümzak te doen


Dit heeft met folie erover een nachtje mogen marineren , waar ik het de volgende dag eruit heb gehaald om te bereiden.
Bbq opgestookt naar 200 c indrect:
Om het vervolgens af te grillen :
Man man man …. Wat rook dat zalig !!
Ondertussen heb ik nog smoorboontjes gemaak ( helaas geen foto van de bereiding ) maar das simpel op het fornuis bereid en niet zo spannend.
Vervolgen heb ik de bordjes opgemaakt en opgediend.
Wat we er van vonden ?
In 2 woorden :FOCKING LEKKER !
Deze recepten gaan in mijn receptenboek en zullen nog vaak de revu passeren.
Mijn dank heren Ewald en Sander72 voor het delen van deze smakelijke recepten

Laatst bewerkt: