BasBQ
Beef en Steak

Advies prijs/kwaliteit Kamado gevraagd

Visca

Kooltjesharker
Berichten
124
Hallo allen,

Momenteel bereid ik naar tevredenheid mijn bbq-maaltjes op mijn Weber. Ik leg er vaak stukken vlees op die lange tijd op lagere temperatuur garen. Wat me na een paar jaar een beetje begint te irriteren is het tussendoor moeten bijvullen met nieuwe/warme briketten of houtskool omdat de temperatuur inkakt na een tijd.

Ik kreeg daarover de opmerking dat dit bij een Kamado geen issue is. Echter heb ik al vanaf het begin gedacht dat een Green Egg of Kamado voor mij gewoon te duur is. Ik heb geen 1200-1500 euro over voor een barbecue. Echter kwam ik onlangs Kamado modellen van 500-600 tegen. Zijn deze modellen dan kwalitatief echt een stuk minder of wat zit daar achter?

Weet iemand een merk of model die qua prijs/kwaliteit verhouding goed is wat een optie zou kunnen zijn? Ik weiger nog steeds meer dan 1000 euro uit te geven maar 500-600 is nog te overzien als ik even wat geld opzij zet :)
 
Ikzelf heb een chinese 22 inch kamado.
Gekocht via Marktplaats.
Was €650 met 2 delige inox rooster en 2 delig hitteschild.
2 Mooie houten tabletjes.
Nu 3 jaar in mijn bezit en al zeer veel gebruikt, mijn broer heeft dezelfde, iets minder maar nog steeds veel gebruikt.
Nog steeds zeer tevreden over, ook alle metaal aan de buitenkant is Inox en dus nog steeds roestvrij.
Hier staat ie wel droog, bij mijn broer onder de meegeleverde hoes.
 
zit er verschil. jazeker dat is een mooie discussie altijd die zal ik je besparen.

in jou prijs klasse zijn er echt wel goede Kamado,s te koop. zoals deze van Grill Guru. niet omdat ik hem zelf heb een paar vrienden van mij die zaten met dezelfde vraag zijn er heel tevreden mee.
 
Een Weber Smokey Mountain is een een goede optie als het om low & slow gaat.
 
zit er verschil. jazeker dat is een mooie discussie altijd die zal ik je besparen.

in jou prijs klasse zijn er echt wel goede Kamado,s te koop. zoals deze van Grill Guru. niet omdat ik hem zelf heb een paar vrienden van mij die zaten met dezelfde vraag zijn er heel tevreden mee.
Die ziet er inderdaad wel goed uit. En ook redelijk compleet, niet dat je zonder extra accessoires bij te kopen eigenlijk niets kan met het ding, toch?
 
Een Weber Smokey Mountain is een een goede optie als het om low & slow gaat.
Misschien had ik het iets duidelijker moeten stellen, de irritatie zit hem in het afkoelen na een aantal uren maar het is niet zo dat ik exclusief low & slow barbecue. Ik vind wat flexibiliteit ook fijn en die Weber lijkt wat dat betreft wat specifieker qua doeleinde te zijn, klopt dat?

Ik zit nu eigenlijk een beetje ter oriëntatie te kijken naar Kamado's van Grill Guru of Grizzly Grill..
 
Die ziet er inderdaad wel goed uit. En ook redelijk compleet, niet dat je zonder extra accessoires bij te kopen eigenlijk niets kan met het ding, toch?
ja is gewoon compleet met Plate setter. je kan dus hot en fast en low en slow . verder zijn er zat accessoires te verkrijgen voor dit model. Kamado origineel en van andere partijen.
 
ja is gewoon compleet met Plate setter. je kan dus hot en fast en low en slow . verder zijn er zat accessoires te verkrijgen voor dit model. Kamado origineel en van andere partijen.
Ik zie net dat dit merk, net als The Bastard en Grizzly Grill onder hetzelfde moederbedrijf hangen. Is het wat dat betreft gewoon marktsegmentatie dat ze verschillende merken in verschillende prijsklassen hebben?

Qua garantie en kwaliteit kan dit zowel voordelig als nadelig zijn volgens mij, haha.
 
Ik zie net dat dit merk, net als The Bastard en Grizzly Grill onder hetzelfde moederbedrijf hangen. Is het wat dat betreft gewoon marktsegmentatie dat ze verschillende merken in verschillende prijsklassen hebben?

Qua garantie en kwaliteit kan dit zowel voordelig als nadelig zijn volgens mij, haha.
Grill Guru gaat al best een tijdje mee. Is inderdaad vh zelfde bedrijf als bastard. Dat Grizzly Grills is hun "nieuwste" merk dat ze proberen te positioneren tussen GG en Bastard qua kwaliteit. Hier op het forum zwerft echter een topic rond met niet al te beste ervaringen mbt tot Grizzly. Enige positieve is dat ze wel erg goed meewerken op punt van garantie. Die GrillGuru's heb ik eigenlijk bijna nooit gezeur over gehoord, volgens mij echt dikke prima!
 
Misschien had ik het iets duidelijker moeten stellen, de irritatie zit hem in het afkoelen na een aantal uren maar het is niet zo dat ik exclusief low & slow barbecue. Ik vind wat flexibiliteit ook fijn en die Weber lijkt wat dat betreft wat specifieker qua doeleinde te zijn, klopt dat?

Ik zit nu eigenlijk een beetje ter oriëntatie te kijken naar Kamado's van Grill Guru of Grizzly Grill..
Ja, de WSM is voor low & slow sessies. Maar met een weber bolletje ernaast kun je dan alles. En op Marktplaats staan er een hoop te koop.
 
Ja, de WSM is voor low & slow sessies. Maar met een weber bolletje ernaast kun je dan alles. En op Marktplaats staan er een hoop te koop.
yep +1 voor Dennis,
Dit is ook mijn opstelling, kan er alles mee wat ik maar kan bedenken. Van steak grillen to 10kg pulled pork.

Een weber57 + wsm47 heb je op marktplaats voor pak weg € 500.00

Je bent ook heel flexibel je kan l&s op de wsm en tegelijk de rest van de maaltijd op de weber57 maken ! of de lunch
 
Th weer
yep +1 voor Dennis,
Dit is ook mijn opstelling, kan er alles mee wat ik maar kan bedenken. Van steak grillen to 10kg pulled pork.

Een weber57 + wsm47 heb je op marktplaats voor pak weg € 500.00

Je bent ook heel flexibel je kan l&s op de wsm en tegelijk de rest van de maaltijd op de weber57 maken ! of de lunch
Ja dat klinkt heel goed inderdaad. Ik heb alleen niet de ruimte (of er de ruimte voor over) om twee barbecues te stallen..
 
Ja, de WSM is voor low & slow sessies. Maar met een weber bolletje ernaast kun je dan alles. En op Marktplaats staan er een hoop te koop.
een wsm erbij was ook mijn eerste gedachte maar het lijkt wel of iedereen aan de Kamado moet tegenwoordig was net bij de appie zag ik een knalgele die bij de hertog jan bier stond. je ziet ze overal nu.

Misschien had ik het iets duidelijker moeten stellen, de irritatie zit hem in het afkoelen na een aantal uren maar het is niet zo dat ik exclusief low & slow barbecue. Ik vind wat flexibiliteit ook fijn en die Weber lijkt wat dat betreft wat specifieker qua doeleinde te zijn, klopt dat?

Ik zit nu eigenlijk een beetje ter oriëntatie te kijken naar Kamado's van Grill Guru of Grizzly Grill..
met de juiste techniek. houd je een weber ook heel lang op temperatuur. maar dat is ook bij een Kamado zo de juiste techniek wat de heren hierboven zeggen over bv een wsm. is ook een hele goede tip. en op marktplaats staat best genoeg bv een collega van mij zat met dezelfde vraag en kocht van de week op MP een fornetto razzo pro voor 200 euro nog geen half jaar oud voor naast zijn weber 57 .

succes verder.


 
Terug
Bovenaan Onderaan