Beste BBQleden,
Begin dit jaar hebben wij het idee opgevat om een buitenkeuken zelf te gaan bouwen. Een spannend project, ik had voor dit project nog geen ervaring met houtbouw/houtbewerking dus vele uren op fora en internet pagina's gelezen & geleerd.
Ik ben ondertussen een eind op weg met het bouwen van een buitenkeuken voor onze Green Egg Large, ik heb tijdens de bouw enorm veel aan jullie posts op dit forum gehad. Vandaar dat ik het leuk vond om ook mijn project hier online te zetten, wellicht hebben jullie of andere nieuwe leden er ook iets aan
.
Het project: Buitenkeuken van 9x9 Douglas geschaafd palen, Douglas planken van 2,8x19,5 geschaafd en een watervast multiplex keukenblad die ik ga afwerken met beton ciré en een 3 lagen twee componenten coating. De keuken moest ruimte hebben voor een spoelbak, kraan & ingebouwde Kamado hebben. Als extra uitdaging voor mijzelf: ik wil geen zichtbare schroeven aan de buitenkant & ik wilde gebruik maken houtverbindingen.
Gebruikte andere materialen:
- Naturel UV extra Restol
- Schotelschroef 6,0*120mm
- RVS schroeven 5,0*70mm & 5,0*60mm
- Kruisheng zwart 250mm
Afmetingen: 276 b x 95 d x 92 h
In verband met de afmetingen, het gewicht en de wateraansluiting besloten om geen wielen onder de keuken te plaatsen maar te werken met stelpoten die genoeg gewicht kunnen dragen.
Een fotoreeks van het process tot nu toe:
De eerste stappen, het bouwen van het frame
Vervolgens hebben we het frame in elkaar gezet met Tellerkopschroeven en de planken voor de onderzijde vastgemaakt. Op deze manier kon ik onderzijde in de lazuur zetten, daar kan ik inmiddels niet meer bij.
Tussenschotten maken
Green Egg plateau & deuren maken
Deuren gemonteerd en werkblad gemaakt van watervast multiplex.
Multiplex bewerken, gootsteen, kraan en Green Egg gat maken.
Het gat voor de Kamado heb ik gemaakt met behulp van een lat met een spijker vastgemaakt in het midden van de te maken cirkel en de decoupeerzaag vastgemaakt op het latje op de goede afstand. Rustig rond gezaagd en erg blij met het resultaat!
Tot zo ver. We wachten nu op een aantal dagen goed weer achter elkaar zodat we het blad met Beton Ciré met de coatings kunnen aanbrengen. Daarna een nieuwe update
Begin dit jaar hebben wij het idee opgevat om een buitenkeuken zelf te gaan bouwen. Een spannend project, ik had voor dit project nog geen ervaring met houtbouw/houtbewerking dus vele uren op fora en internet pagina's gelezen & geleerd.
Ik ben ondertussen een eind op weg met het bouwen van een buitenkeuken voor onze Green Egg Large, ik heb tijdens de bouw enorm veel aan jullie posts op dit forum gehad. Vandaar dat ik het leuk vond om ook mijn project hier online te zetten, wellicht hebben jullie of andere nieuwe leden er ook iets aan

Het project: Buitenkeuken van 9x9 Douglas geschaafd palen, Douglas planken van 2,8x19,5 geschaafd en een watervast multiplex keukenblad die ik ga afwerken met beton ciré en een 3 lagen twee componenten coating. De keuken moest ruimte hebben voor een spoelbak, kraan & ingebouwde Kamado hebben. Als extra uitdaging voor mijzelf: ik wil geen zichtbare schroeven aan de buitenkant & ik wilde gebruik maken houtverbindingen.
Gebruikte andere materialen:
- Naturel UV extra Restol
- Schotelschroef 6,0*120mm
- RVS schroeven 5,0*70mm & 5,0*60mm
- Kruisheng zwart 250mm
Afmetingen: 276 b x 95 d x 92 h
In verband met de afmetingen, het gewicht en de wateraansluiting besloten om geen wielen onder de keuken te plaatsen maar te werken met stelpoten die genoeg gewicht kunnen dragen.
Een fotoreeks van het process tot nu toe:
De eerste stappen, het bouwen van het frame
Vervolgens hebben we het frame in elkaar gezet met Tellerkopschroeven en de planken voor de onderzijde vastgemaakt. Op deze manier kon ik onderzijde in de lazuur zetten, daar kan ik inmiddels niet meer bij.
Tussenschotten maken
Green Egg plateau & deuren maken
Deuren gemonteerd en werkblad gemaakt van watervast multiplex.
Multiplex bewerken, gootsteen, kraan en Green Egg gat maken.
Het gat voor de Kamado heb ik gemaakt met behulp van een lat met een spijker vastgemaakt in het midden van de te maken cirkel en de decoupeerzaag vastgemaakt op het latje op de goede afstand. Rustig rond gezaagd en erg blij met het resultaat!
Tot zo ver. We wachten nu op een aantal dagen goed weer achter elkaar zodat we het blad met Beton Ciré met de coatings kunnen aanbrengen. Daarna een nieuwe update
