- Berichten
- 322
De bijdrage voor de fotowedstrijd van deze maand : Het is Lente !!!
Men neme 1 lamsbout van 4,2 kilogram
Deze volledig in de chili olie met 1 hele bol knoflook, inkepingen gemaakt en ingestoken, daarna met verse kruiden uit eigen tuin en een texas rub op appelhout aan het roken voor 2,5 uur op 110 graden
Klaar om in te pakken in twee dikke lagen folie
Even wat heerlijkheid toegevoegd : roomboter vloeibaar en Pomme Granate
En daar gaat ie dan voor een uurtje of 4 compleet met wrapping tot een kerntemperatuur van 95 graden
Ondertussen hard gewerkt aan der side dishes met uiteraard lentegroenten :
Asperges met verse kruiden roomboter en honing
Binnen in de keuken werd er een heerlijk sausje door mijn vrouw bereid vanm erwtjes met munt en roomboter
En tevens een heerlijke salade uit eigen tuin met zuring en andere groentjes!
De asperges erbij de laatste 15 minuten en even de pita's opwarmen
(stiekum stukje bacon erbij ... kon het echt niet laten ... guilty pleasure)
Tja en dan is het echt tijd om op te dienen !
Pulled lam in pita met salade, saus, asperges een gepocheerd eitje en een heerlijk flesje wijn erbij ... wat wil een mens nog meer?
Mijn bijdrage voor deze maand. Enjoy!
Men neme 1 lamsbout van 4,2 kilogram
Deze volledig in de chili olie met 1 hele bol knoflook, inkepingen gemaakt en ingestoken, daarna met verse kruiden uit eigen tuin en een texas rub op appelhout aan het roken voor 2,5 uur op 110 graden
Klaar om in te pakken in twee dikke lagen folie
Even wat heerlijkheid toegevoegd : roomboter vloeibaar en Pomme Granate
En daar gaat ie dan voor een uurtje of 4 compleet met wrapping tot een kerntemperatuur van 95 graden
Ondertussen hard gewerkt aan der side dishes met uiteraard lentegroenten :
Asperges met verse kruiden roomboter en honing
Binnen in de keuken werd er een heerlijk sausje door mijn vrouw bereid vanm erwtjes met munt en roomboter
En tevens een heerlijke salade uit eigen tuin met zuring en andere groentjes!
De asperges erbij de laatste 15 minuten en even de pita's opwarmen
(stiekum stukje bacon erbij ... kon het echt niet laten ... guilty pleasure)
Tja en dan is het echt tijd om op te dienen !
Pulled lam in pita met salade, saus, asperges een gepocheerd eitje en een heerlijk flesje wijn erbij ... wat wil een mens nog meer?
Mijn bijdrage voor deze maand. Enjoy!
Laatst bewerkt: