- Berichten
- 1.324
Heb weer x indisch rundvlees gemaakt in de DO op de kamado.
In het begin de fout gemaakt dat de platesetter er al in zat toen ik het vlees rond wou braden.
Platesetter eruit gehaald vlees gebraden.. staat niet op foto.
Vervolgens vlees eruit geschept in een bak, ui, rode peper en knoflook erin..
daarna vlees terug erin, tomaten toevoegen..
alles goed doorroeren.. 250ml water erbij 150ml soyasaus.
toen iets langer dan 3 uur laten sudderen op gemiddeld 155°c met deksel. toen nog eventjes zonder deksel.
@Bram1981 heeft ditzelfde gerecht al eerder geposts zover ik kan beoordelen ^^.
www.bbqgenootschap.nl
ik heb het recept van onderstaande website;
ipv ketjap manis gebruik gemaakt van soyasaus met wat bruine suiker.
inamood.nl
Helaas geen foto van een volle pan men had honger, 8 hongerige buikjes gevuld missie geslaagd
.
Iets minder droog ingekookt als in het recept stond maar vinde wij hier lekkerder in combinatie met rijst. in geval van gebakken aardappeltjes zou ik hem wel het vocht verder laten verdampen
In het begin de fout gemaakt dat de platesetter er al in zat toen ik het vlees rond wou braden.
Platesetter eruit gehaald vlees gebraden.. staat niet op foto.
Vervolgens vlees eruit geschept in een bak, ui, rode peper en knoflook erin..
daarna vlees terug erin, tomaten toevoegen..
alles goed doorroeren.. 250ml water erbij 150ml soyasaus.
toen iets langer dan 3 uur laten sudderen op gemiddeld 155°c met deksel. toen nog eventjes zonder deksel.
@Bram1981 heeft ditzelfde gerecht al eerder geposts zover ik kan beoordelen ^^.
Indisch stoofvlees
Dag allemaal, zoals eerder al beschreven een hectisch bbq-weekend achter de rug. Op het laatste moment werd een zwangerschap aangekondigd en kon er dus eenmaal minder rood vlees gegeten worden... Dus een maminha (tri-tip, ezeltje over). De andere maminha heerlijk reversed sear met wat eikenhout...

ik heb het recept van onderstaande website;
ipv ketjap manis gebruik gemaakt van soyasaus met wat bruine suiker.
Indonesisch stoofvlees van runderlappen uit de Dutch Oven
Indonesisch stoofvlees is heerlijk uit de dutch oven en zo makkelijk om te bereiden. Je hebt alleen een dutch oven nodig voor op de BBQ!

Helaas geen foto van een volle pan men had honger, 8 hongerige buikjes gevuld missie geslaagd

Iets minder droog ingekookt als in het recept stond maar vinde wij hier lekkerder in combinatie met rijst. in geval van gebakken aardappeltjes zou ik hem wel het vocht verder laten verdampen
Laatst bewerkt: