- Berichten
- 577
Vandaag kwamen mijn zus en zwager langs en toen maar besloten even uit te pakken.
Ik had nog een beef hammer in de vriezer en na het deceptie topic toch erg benieuwd hoe het zou worden.
De hammer in de koelkast laten ontdooien en vervolgens de vliezen verwijderd. Daarna een beef rub toegevoegd.
De kamado joe klaargemaakt op 120 graden indirect en 3 blokjes hickory op de bodem gelegd.
Na 4 uur roken was de temperatuur rond de 70 graden en besloten in te pakken met roomboter.
Toen de hammer 96 graden en hij boterzacht was, heb ik hem eraf gehaald en laten rusten in de koelbox.
In de tussentijd had ik al de joe jr aangestoken voor de side dishes.
Als side dishes spruiten/buikspek spiezen en hasselback aardappelen gemaakt.
Daarna zelf nog een kip aan het spit gemaakt om het af te maken.
De hammer was ondanks de mindere verhalen echt heerlijk mals.
Helaas een slechte foto
Ik had nog een beef hammer in de vriezer en na het deceptie topic toch erg benieuwd hoe het zou worden.
De hammer in de koelkast laten ontdooien en vervolgens de vliezen verwijderd. Daarna een beef rub toegevoegd.
De kamado joe klaargemaakt op 120 graden indirect en 3 blokjes hickory op de bodem gelegd.
Na 4 uur roken was de temperatuur rond de 70 graden en besloten in te pakken met roomboter.
Toen de hammer 96 graden en hij boterzacht was, heb ik hem eraf gehaald en laten rusten in de koelbox.
In de tussentijd had ik al de joe jr aangestoken voor de side dishes.
Als side dishes spruiten/buikspek spiezen en hasselback aardappelen gemaakt.
Daarna zelf nog een kip aan het spit gemaakt om het af te maken.
De hammer was ondanks de mindere verhalen echt heerlijk mals.
Helaas een slechte foto
