- Berichten
- 782
Nou barbecue k al best wel een aantal jaar, maar de beruchte PP, die ontbrak nog altijd!
Schande, ik weet het, pek en veren...
Maar simpelweg had ik er nooit tijd voor gehad of genomen.
Afgelopen week liep ik met vrouw en kinderen door de Makro waar mijn oog viel op een mooi stuk procureur, een paar rustige dagen in de agenda en de kruidenrub stond al in de kast te wachten wist ik. Dus hop, dat mandje in, vanmorgen om 6:15 opgestaan en begonnen! Vlees in de rub, BGE opgestookt, Heatermeter er aan gekoppeld, vlees er op, elk half uur bevochtigen en eens per uur een paar injecties.Tussendoor leek hij even niet op temperatuur te komen, dus houtskool bijgevuld. Rond kwart voor 4 ingepakt in aluminiumfolie en tegen 6 uur was hij net geen 92 graden in de kern, tijd om hem er af te halen, even laten rusten, pullen (dat ging nog wat minder makkelijk dan ik had gehoopt, mogelijk volgende keer nog langer laten liggen dus?) en op de vers afgebakken broodjes geschept, met wat Sweet Baby Ray en een beetje cowlsla erbij. Heerlijk gegeten en wonder boven wonder is er nog een klein restje voor morgen
Schande, ik weet het, pek en veren...
Maar simpelweg had ik er nooit tijd voor gehad of genomen.
Afgelopen week liep ik met vrouw en kinderen door de Makro waar mijn oog viel op een mooi stuk procureur, een paar rustige dagen in de agenda en de kruidenrub stond al in de kast te wachten wist ik. Dus hop, dat mandje in, vanmorgen om 6:15 opgestaan en begonnen! Vlees in de rub, BGE opgestookt, Heatermeter er aan gekoppeld, vlees er op, elk half uur bevochtigen en eens per uur een paar injecties.Tussendoor leek hij even niet op temperatuur te komen, dus houtskool bijgevuld. Rond kwart voor 4 ingepakt in aluminiumfolie en tegen 6 uur was hij net geen 92 graden in de kern, tijd om hem er af te halen, even laten rusten, pullen (dat ging nog wat minder makkelijk dan ik had gehoopt, mogelijk volgende keer nog langer laten liggen dus?) en op de vers afgebakken broodjes geschept, met wat Sweet Baby Ray en een beetje cowlsla erbij. Heerlijk gegeten en wonder boven wonder is er nog een klein restje voor morgen
