- Berichten
- 15
Ja ja. Het moet er toch maar een keer van komen om ook wat te plaatsen.
Vorige week in de vakantie maar weer een keer PP gemaakt. Was ongeveer 2.5 kg. De avond ervoor geinjecteerd met een mix van appelsap, appelazijn, zout, worchestershire saus en wat bruine suiker. Een rub van smoking goodness erover en nachtje wegleggen.
Volgende ochtend de Bastard aangemaakt op een tempratuur van zo'n 110 graden. (Hij had er zin in die dag bleef lekker constant). Kersenhout erbij en vlees erop.
Na een paar uurtjes een glaze erover van bbq saus van smoking goodness met wat honing en appelazijn.
2 uurtjes laten leggen om vervolgens in te pakken. En weer wachten tot ie 88 graden is. Alufolie eraf en terugleggen en je geduld bewaren tot ie 94 graden is. Even voelen of dat de prikker er overal soepel in glijd. Wat het geval was.
Nu nog een keer geduld bewaren om te laten rusten in de koelbox.
Ondertussen sausje gemaakt van appelsap, wederom smooking goodness bbq saus, worchesterhire saus en bruine suiker.
En dan is het eindelijk zover om alles uit elkaar te trekken.
Eindresultaat was een lekker broodje PP. En een geslaagde dag.
Vorige week in de vakantie maar weer een keer PP gemaakt. Was ongeveer 2.5 kg. De avond ervoor geinjecteerd met een mix van appelsap, appelazijn, zout, worchestershire saus en wat bruine suiker. Een rub van smoking goodness erover en nachtje wegleggen.
Volgende ochtend de Bastard aangemaakt op een tempratuur van zo'n 110 graden. (Hij had er zin in die dag bleef lekker constant). Kersenhout erbij en vlees erop.
Na een paar uurtjes een glaze erover van bbq saus van smoking goodness met wat honing en appelazijn.
2 uurtjes laten leggen om vervolgens in te pakken. En weer wachten tot ie 88 graden is. Alufolie eraf en terugleggen en je geduld bewaren tot ie 94 graden is. Even voelen of dat de prikker er overal soepel in glijd. Wat het geval was.
Nu nog een keer geduld bewaren om te laten rusten in de koelbox.
Ondertussen sausje gemaakt van appelsap, wederom smooking goodness bbq saus, worchesterhire saus en bruine suiker.
En dan is het eindelijk zover om alles uit elkaar te trekken.
Eindresultaat was een lekker broodje PP. En een geslaagde dag.
Laatst bewerkt: