BasBQ
Beef en Steak

Mijn lekkerste boter: Beurre Noisette

 
 
 
 

SandyMan

Gerijpt
Berichten
2.859
Beurre Noisette
boter.jpg


Vriendin en ik hebben ons even geleden laten verwennen in een restaurant in Nijmegen (Bistro Flores). Een zaak die de groenten in de hoofdrol zet. Heerlijk, chique gegeten. We kregen daar een heerlijk brood met een boter, het leek wel gezouten caramel. We vroegen een gastheer wat het was en het bleek beurre noisette te zijn.
17762E06-8D70-43A4-87F5-927D084F1168.jpeg

Even gegoogled en nu voor kerst gemaakt.
Gezien vrijwel iedereen hier een thermometer heeft is het eigenlijk een simpel, maar o zo lekker recept.
Even wegkijken als je op dieet bent., echt voor speciale gelegenheden en niet vaker haha

Ingrediënten:
Blok gezouten roomboter
Optioneel: (Grof) zout

Bereiding:

Doe een blok gezouten roomboter in een pan. Zet hem op middelhoog vuur en laat hem langzaam smelten en bruin worden. Blijf doorroeren tot de boter 150 graden is. Hij zal bruin worden en lekker gaan ruiken. Laat hem daarna iets afkoelen. Klop hem vervolgens op in ijswater. Proeven, mocht je het nodig vinden kan er nog extra (grof) zout aan toegevoegd worden.

Wij hebben de kitchenaid gebruikt en doeken door ijswater gehaald en daarmee de kom gepoetst aan de buitenkant.
Je kan ook het pannetje in ijswater houden in de gootsteen.
F9109896-5AFD-471C-B487-DB8834183F67.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Dit is een hele mooie, heb hem even opgeslagen.
 
Vandaag gemaakt, was echt top. Veel complimenten gekregen.
Ik heb dit zelf ook eens gehad bij een goed restaurant, daar werd het geserveerd op een mini hunebed (het zat toen nog in Drenthe), maar heb niet onthouden wat het was. Dus bedankt!
 
Heerlijk! Ik maak altijd scrambled eggs in beurre noisettte. klein beetje extra werk, maar zo lekker! Op t laatst een klein scheutje sherryazijn er over voor een frisse noot 🤌
 
Vandaag gemaakt, was echt top. Veel complimenten gekregen.
Ik heb dit zelf ook eens gehad bij een goed restaurant, daar werd het geserveerd op een mini hunebed (het zat toen nog in Drenthe), maar heb niet onthouden wat het was. Dus bedankt!
Zo dat is een snelle recensie 😝 lekker kerel! Hier was die ook erg goed in de smaak gevallen, de rest ingevroren in een blokjes vorm..
 
Zojuist gemaakt voor op een stukje brood vanavond. Natuurlijk even voorgeproefd en wat een lekkernij zeg! Uiteindelijk nog een snufje Fleur de sel er door gedaan.
Ik heb uiteindelijk de gesmolten boter in een rvs schaal in de wasbak met koud water gezet en met de hand met een garde geroerd tot deze weer opgestijfd was.
Bedankt voor het delen Sander!
 
Heb hem even opgeslagen. Ga ik zeker een keer maken. Thx
 
Deze vorige week ook gemaakt voor tijdens het gourmetten.

Heerlijk eenvoudig en super lekker.

Het terugkoelen heb ik ook in de gootsteen gedaan.
Gewoon pannetje in koud water en kloppen maar.
 
Het terugkoelen heb ik ook in de gootsteen gedaan.
Gewoon pannetje in koud water en kloppen maar.

Dat is een supergoed idee! ik ga hem toevoegen.
Ook de optie om achteraf nog een sprinkel zout erbij te doen zoals @Rogier zei.
Bedankt heren!
 
Wij zijn hier thuis niet van de boter, want als we ernaar kijken, wegen we meteen een kilo meer :D . Daarom dat ons de boter op restaurant altijd smaakt bij de broodjes.

Deze versie heb ik precies nog nooit gehad of zelfs van gehoord. Dus ga het in de toekomst wel eens proberen.

Bedankt voor het delen.
 
Wij zijn hier thuis niet van de boter, want als we ernaar kijken, wegen we meteen een kilo meer :D . Daarom dat ons de boter op restaurant altijd smaakt bij de broodjes.

Deze versie heb ik precies nog nooit gehad of zelfs van gehoord. Dus ga het in de toekomst wel eens proberen.

Bedankt voor het delen.
Moet ik een disclaimer toevoegen dat ik niet verantwoordelijk gehouden kan worden voor het toevoegen van evt kilo's aan een familie? 🧐
haha
 
Fantastisch! De ‘geheimen’ van moeder natuur zullen we maar zeggen. Dank voor het delen van deze vondst.
 
Terug
Bovenaan Onderaan