LOMPE laars
Gemarineerd
- Berichten
- 1.537
Carnivoren!
Voor morgen staat een black angus flat steak op t menu. De uitdaging voor mij zit em in de zenen verwijderen! Volgens de volleerde slagers niet het meest makkelijke werk, maar een kwestie van doen en leren! Via Youtube meerdere filmpjes bekeken, een aanrader mocht je hieraan beginnen.
Een mooie grainfed black angus is de sjaak!
Eerst aan beide kanten trimmen, stukken vet en vlies netjes verwijderd. Aan 1 kant ging al een flink stuk af, dat viel mij wat tegen. Het vlees is wel prachtig dooraderd. Lijkt op sommige stukken wel op wagyu!
Ok here we go een begin maken. Potverdikke daar sta je dan, slik. Slokkie bier erin en zoeken, snijden, kijken, rustig aan. Je wilt dit niet vern**ken
Het begin van de zeen wegsnijden is het makkelijkste gedeelte. Met mini incisies en goed kijken ging dit prima. Al snel kwam ik bij het dunnere gedeelte. En voordat ik het wist, had ik de eerste steak te pakken (lees 10-15 minuten)
Daarna had ik de grootste zeen er relatief snel uit. Op het dikke gedeelte zat nog een tweede zeen. Deze zeen zat er letterlijk en figuurlijk verdraaid lastig in! Na een hoop kleine incisies was het op een paar stukjes verkeerd gelukt!
Bij het uitsnijden van de eerste zeen dacht ik, LOMPE dat heb je niet onaardig gedaan. Maar bij de tweede zeen, voelde ik mij zowaar professional. Gewoon jezelf een veer in je reet steken omdat t kan
Het resultaat:
De rest stukjes van het eind, even wat peper & zout erop kort bakken in wat olijf olie en baseren daarna met wat roomboter!
Boterzacht resultaat!
Ik kan niet wachten om deze morgen op de bbq klaar te maken

Voor morgen staat een black angus flat steak op t menu. De uitdaging voor mij zit em in de zenen verwijderen! Volgens de volleerde slagers niet het meest makkelijke werk, maar een kwestie van doen en leren! Via Youtube meerdere filmpjes bekeken, een aanrader mocht je hieraan beginnen.
Een mooie grainfed black angus is de sjaak!
Eerst aan beide kanten trimmen, stukken vet en vlies netjes verwijderd. Aan 1 kant ging al een flink stuk af, dat viel mij wat tegen. Het vlees is wel prachtig dooraderd. Lijkt op sommige stukken wel op wagyu!
Ok here we go een begin maken. Potverdikke daar sta je dan, slik. Slokkie bier erin en zoeken, snijden, kijken, rustig aan. Je wilt dit niet vern**ken

Het begin van de zeen wegsnijden is het makkelijkste gedeelte. Met mini incisies en goed kijken ging dit prima. Al snel kwam ik bij het dunnere gedeelte. En voordat ik het wist, had ik de eerste steak te pakken (lees 10-15 minuten)
Daarna had ik de grootste zeen er relatief snel uit. Op het dikke gedeelte zat nog een tweede zeen. Deze zeen zat er letterlijk en figuurlijk verdraaid lastig in! Na een hoop kleine incisies was het op een paar stukjes verkeerd gelukt!
Bij het uitsnijden van de eerste zeen dacht ik, LOMPE dat heb je niet onaardig gedaan. Maar bij de tweede zeen, voelde ik mij zowaar professional. Gewoon jezelf een veer in je reet steken omdat t kan

Het resultaat:
De rest stukjes van het eind, even wat peper & zout erop kort bakken in wat olijf olie en baseren daarna met wat roomboter!
Boterzacht resultaat!
Ik kan niet wachten om deze morgen op de bbq klaar te maken

