BasBQ
Beef en Steak

Eerste pizzas van de ooni koda 16

Jaloersmakend zeg, ze zien er goed uit allemaal! Het kriebelt hier ook enorm, maak de pizza’s nu nog op de BGE en alleen nog voor hele kleine groepen.

Nu heb ik er zeer regelmatig last van dat het deeg, ondanks dat ik een hele hoop maïsmeel gebruik, blijft plakken aan de metalen pizzaschep. En dat ik hem niet eraf krijg, op de BGE of binnenkort misschien de Ooni. Hebben jullie hier ook last van? Wat is de beste tip hiertegen?

Het lijkt er een beetje op dat het steeds erger wordt gedurende de sessie. Weet niet of het komt doordat ik de pizza’s dan zwaarder begin te beleggen, of dat de schep misschien wat warmer is geworden. Zou dat het kunnen zijn? Is hout misschien een oplossing?

Dit houdt mij namelijk nog het meeste tegen om een Ooni te kopen, wil er dan natuurlijk nog veel meer gaan maken maar het geeft nu telkens een hele hoop stress (en het nodige gevloek😂)
 
Heb ik ook wel gehad. Hoeveel procent hydratie is je deeg?
 
Daar hebben we hier nog totaal geen last van gehad, en dan hebben wij ze ook al wel eens (te) vol beladen.

Wij maken ze tot nu toe volgens het recept van onderstaande masterclass.

Dit is deel 1
 
Heb ik ook wel gehad. Hoeveel procent hydratie is je deeg?
Wij gebruiken een recept met 500 gram bloem en 280-290 ml water.

Het gekke is dus dat het bij de allereerste pizza nooit een probleem is, pas later speelt het op. Suggestie van Diesel hieronder gaan we de volgende keer proberen:

Af en toe tussen de pizza's door de schep eens goed afvegen, helpt ook wel eens.


Daar hebben we hier nog totaal geen last van gehad, en dan hebben wij ze ook al wel eens (te) vol beladen.

Wij maken ze tot nu toe volgens het recept van onderstaande masterclass.

Dit is deel 1
Dan gaan we dat recept ook eens proberen. Doen jullie het ook erg haastig (zodra je begint met beleggen), of is dat ook niet nodig bij jullie om plakken te voorkomen? Gebruiken jullie een metalen pizzaschep, of houten?
 
Wij gebruiken een recept met 500 gram bloem en 280-290 ml water.

Het gekke is dus dat het bij de allereerste pizza nooit een probleem is, pas later speelt het op. Suggestie van Diesel hieronder gaan we de volgende keer proberen:





Dan gaan we dat recept ook eens proberen. Doen jullie het ook erg haastig (zodra je begint met beleggen), of is dat ook niet nodig bij jullie om plakken te voorkomen? Gebruiken jullie een metalen pizzaschep, of houten?
Ik gebruik een houten pizzaschep. Gebruik sinds kort durum tarwemeel (semolina) voor stretchen en doe dit meestal ook op de pizzaschep. Sindsdien blijven ze hier niet meer plakken.
 
Jaloersmakend zeg, ze zien er goed uit allemaal! Het kriebelt hier ook enorm, maak de pizza’s nu nog op de BGE en alleen nog voor hele kleine groepen.

Nu heb ik er zeer regelmatig last van dat het deeg, ondanks dat ik een hele hoop maïsmeel gebruik, blijft plakken aan de metalen pizzaschep. En dat ik hem niet eraf krijg, op de BGE of binnenkort misschien de Ooni. Hebben jullie hier ook last van? Wat is de beste tip hiertegen?

Het lijkt er een beetje op dat het steeds erger wordt gedurende de sessie. Weet niet of het komt doordat ik de pizza’s dan zwaarder begin te beleggen, of dat de schep misschien wat warmer is geworden. Zou dat het kunnen zijn? Is hout misschien een oplossing?

Dit houdt mij namelijk nog het meeste tegen om een Ooni te kopen, wil er dan natuurlijk nog veel meer gaan maken maar het geeft nu telkens een hele hoop stress (en het nodige gevloek😂)
Het klopt dat na je eerste pizza je deeg meer gaat plakken aan je schep, je schep wordt warmer.
Italianen gebruiken ook een aparte schep voor het lanceren en een aparte voor het draaien en uit de oven halen van de pizza. Dit zodat je lanceer schep niet te warm wordt, en je pizza’s dus gaan plakken.
Zelf heb ik dus ook 2 scheppen, 1 voor het lanceren en 1 voor het eruit halen.
 
Ik gebruik een houten pizzaschep. Gebruik sinds kort durum tarwemeel (semolina) voor stretchen en doe dit meestal ook op de pizzaschep. Sindsdien blijven ze hier niet meer plakken.

Vanavond voor t eerst met semolina gewerkt, en dat ging echt beter dan ooit. Wat een top spul is dat
 
Wij gebruiken een recept met 500 gram bloem en 280-290 ml water.

Het gekke is dus dat het bij de allereerste pizza nooit een probleem is, pas later speelt het op. Suggestie van Diesel hieronder gaan we de volgende keer proberen:

Ik gebruik op 500 g. bloem 270 ml water en 10 g. olijfolie. Vergelijkbaar denk ik? Ik heb echt nergens last van. Ik gebruik een geperforeerde pizzaschep die ik een klein beetje bestrooi met bloem voordat ik de (reeds belegde) pizza erop trek. En ja, ik heb ook een tweede pizzaschep om de pizza's eraf te halen.
 
Ik heb met een metalen schep geen last.
Stretch de pizza in een bak met maïs bloem.
Even door stretchen met de handen en de pizza in de lucht.
Daarna op de schep beleggen en dan in de Summit.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan