- Berichten
- 2.987
Onlangs was ik bij de Turkse slager en zag daar een stuk lamsnek liggen.
Dus ja, waarom niet Pulled Lamb.
In de kast had ik nog gyroskruiden liggen,
De nek royaal bestrooid en voor 24 uur terug in de koelkast.
De volgende dag met 110 graden op de bbq tot kern 65 graden.
Hierna gelakt met een combi van olie, honing, tijm, knoflook en citroensap.
Helaas geen foto's...
Uurtje later bij 72 graden ingepakt en door laten garen tot 92 graden. De rest van het mengsel toegevoegd.
Hierna even uitdampen, en nog een uurtje rusten.
En dan een bordje opmaken met een stuk naanbroo, vers gemaakte tzaziki, de pulled lamb, sla en olijfjes....
Dit is echt smullen, mag nog wat pittiger, maar lekker was het zeker. En leuk eens wat anders.
Dus ja, waarom niet Pulled Lamb.
In de kast had ik nog gyroskruiden liggen,
De nek royaal bestrooid en voor 24 uur terug in de koelkast.
De volgende dag met 110 graden op de bbq tot kern 65 graden.
Hierna gelakt met een combi van olie, honing, tijm, knoflook en citroensap.
Helaas geen foto's...
Uurtje later bij 72 graden ingepakt en door laten garen tot 92 graden. De rest van het mengsel toegevoegd.
Hierna even uitdampen, en nog een uurtje rusten.
En dan een bordje opmaken met een stuk naanbroo, vers gemaakte tzaziki, de pulled lamb, sla en olijfjes....
Dit is echt smullen, mag nog wat pittiger, maar lekker was het zeker. En leuk eens wat anders.