- Berichten
- 50
Vandaag met alle zin en lust begonnen aan short-ribs.
Donderdag mooi pakket binnen gekregen van Beef&Steak.
Vandaag 1 beefrib erop gegooid.
1.27Kg. Iers grasgevoerd.
Gisteravond wat getrimd en in de rub.
Vanmorgen 9:15 kamado aangestoken en stabiel op 110-120 graden. Middags kleine stijging gehad tot 120-130 maar dit had ik zo weer naar de 110.
Bij 72graden kern ingepakt klontje roomboter erbij en rustig door laten garen. Ik was om 15:45 al op de 92graden kern. Priktest gedaan en was nog vrij steven qua taaiheid.
Even door laten pruttelen naar de 95-96 en nog steeds veel stijdfheid te voelen, kreeg al een zweetdruppeltje
toen nog even tot 97-98 en nog taai. Toch maar eraf gehaald en laten rusten 30min.
Voelde het al wat aankomen maar het vlees was helaas droog en taaiig. Het en der mals maar droog. Jammer, en het voelde na deze lange dag toch als een domper.
Heb hiervoor al eens australisch short-ribs grain-fed gemaakt. En die was toch echt super mals en taai. Exact de zelfde run qua temps etc…
Enige tips?
Verder hier nog even de foto’s.
Idee dat grain-fed toch mals en sappiger is vanwege het vet in het vlees, al vond ik deze er niet vetloos uit zien?
Verder nog een self-made kruidenboter.
3/4 roomboter laten roken/smelten op de kamado.
Gepoft teentje knoflook erdoor, fijn uitje, basilicum peterselie bieslook fijn gehakt , tl kerrie paprikapoeder. Tl mosterd ketchup erdoor. Fantastische smaak. Met een stokbroodje erbij.
Groetjes
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Donderdag mooi pakket binnen gekregen van Beef&Steak.
Vandaag 1 beefrib erop gegooid.
1.27Kg. Iers grasgevoerd.
Gisteravond wat getrimd en in de rub.
Vanmorgen 9:15 kamado aangestoken en stabiel op 110-120 graden. Middags kleine stijging gehad tot 120-130 maar dit had ik zo weer naar de 110.
Bij 72graden kern ingepakt klontje roomboter erbij en rustig door laten garen. Ik was om 15:45 al op de 92graden kern. Priktest gedaan en was nog vrij steven qua taaiheid.
Even door laten pruttelen naar de 95-96 en nog steeds veel stijdfheid te voelen, kreeg al een zweetdruppeltje

Voelde het al wat aankomen maar het vlees was helaas droog en taaiig. Het en der mals maar droog. Jammer, en het voelde na deze lange dag toch als een domper.
Heb hiervoor al eens australisch short-ribs grain-fed gemaakt. En die was toch echt super mals en taai. Exact de zelfde run qua temps etc…
Enige tips?
Verder hier nog even de foto’s.
Idee dat grain-fed toch mals en sappiger is vanwege het vet in het vlees, al vond ik deze er niet vetloos uit zien?
Verder nog een self-made kruidenboter.
3/4 roomboter laten roken/smelten op de kamado.
Gepoft teentje knoflook erdoor, fijn uitje, basilicum peterselie bieslook fijn gehakt , tl kerrie paprikapoeder. Tl mosterd ketchup erdoor. Fantastische smaak. Met een stokbroodje erbij.
Groetjes









Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk