- Berichten
- 5
Na heel wat research en vergelijken van verschillende recepten heb ik me gewaagd aan mijn eerste low en slow bereiding voor pulled pork. Met als richtlijn het recept van Noskos.
Resultaat:
Niet helemaal tevreden. Het was wel lekker alleen zaten er droge stukken vlees in en stukken die zonder moeite uit elkaar vielen. Ik ben op 96 graden gestopt omdat het niet zachter werd. Ik heb geprobeerd van een constante grill temperatuur van 120 te behouden. Dan de eerste 5 uur garen, dan glazeren. Weer 2 uur op de bbq en daarna in aluminiumfolie gewikkeld en begonnen met prikken vanaf 90 graden. Daarna nog 1 uur laten rusten. Dus ik denk dat het te maken heeft aan de kwaliteit van het vlees. Mijn schoonouders hadden het vlees verzorgd en ze hadden gekozen voor 2,5kg supermarkt kwaliteit spiering.
Mijn verwachtingen lagen hoog maar ik denk dat door de keuze van het vlees deze niet zijn behaald. Bij mijn eerste hap moest ik denken aan draadjesvlees en dat had ik niet verwacht. De smaak zat wel goed alleen de textuur viel me erg tegen. Ik zou graag willen weten of ik juist zit met mijn gedachten omtrend het vlees.
Zie hier de foto's:
De kruiden een nachtje laten intrekken:
Daar gaan we dan:
Na 5uur:
Na 2uur:
Op 96 graden en 1uur rusten:
Plukken:
Resultaat:
Niet helemaal tevreden. Het was wel lekker alleen zaten er droge stukken vlees in en stukken die zonder moeite uit elkaar vielen. Ik ben op 96 graden gestopt omdat het niet zachter werd. Ik heb geprobeerd van een constante grill temperatuur van 120 te behouden. Dan de eerste 5 uur garen, dan glazeren. Weer 2 uur op de bbq en daarna in aluminiumfolie gewikkeld en begonnen met prikken vanaf 90 graden. Daarna nog 1 uur laten rusten. Dus ik denk dat het te maken heeft aan de kwaliteit van het vlees. Mijn schoonouders hadden het vlees verzorgd en ze hadden gekozen voor 2,5kg supermarkt kwaliteit spiering.
Mijn verwachtingen lagen hoog maar ik denk dat door de keuze van het vlees deze niet zijn behaald. Bij mijn eerste hap moest ik denken aan draadjesvlees en dat had ik niet verwacht. De smaak zat wel goed alleen de textuur viel me erg tegen. Ik zou graag willen weten of ik juist zit met mijn gedachten omtrend het vlees.
Zie hier de foto's:
De kruiden een nachtje laten intrekken:
Daar gaan we dan:
Na 5uur:
Na 2uur:
Op 96 graden en 1uur rusten:
Plukken: