Koopman
Tondelzoeker
- Berichten
- 18
Gezien we hier thuis niet allemaal varkensvlees eten was er een uitdaging om MOINK Balls te maken. Alweer ruim een jaar geleden vroeg ik hier jullie hulp voor een goede vervanger van bacon / varkensvlees. Met deze tips ben ik dan eindelijk aan de slag gegaan (het mocht even duren), met als resultaat MOMO Balls. Het zijn tenslotte rundergehaktballen in een jasje van rund!
Voor de balletjes ben ik uitgegaan van het recept van NOSKOS. Hier heb ik drie varianten van gemaakt, de eerste met Bresaola na de tip van @Laurens , de tweede variant is ingewikkeld in runder rookvlees en om voor mezelf wel vergelijkingsmateriaal te creëren heb ik ook nog een aantal klassieke MOINK balls gemaakt met ontbijtspek.
Na alles gemengd te hebben, ingerold in de Bresaola, rookvlees en ontbijtspek is het klaar om de BBQ aan te steken en de ballen even te laten opstijven in de koelkast.
En zo gingen ze de BBQ op. Na een uur (en 60 graden kern) ingesmeerd met BBQ saus. Nog een halfuur doorgaren tot ze de 70 graden hebben bereikt en ze mochten eraf.
En wat zijn ze lekker geworden. De bresaola wordt wat knapperiger dan het rookvlees maar stuk voor stuk zijn ze erg lekker en ook uniek van smaak. Ik kan geen favoriet kiezen ieder geval. Zeker het proberen waard.
De volgende keer wil ik experimenteren met kalkoen bacon. Ik heb het alleen nog maar gevonden als gesneden blokjes dus ik moet nog even opzoek naar plakken. Daarnaast ben ik er nog niet helemaal uit hoe ze dan moeten heten met het geluid van een kalkoen
.
Voor de balletjes ben ik uitgegaan van het recept van NOSKOS. Hier heb ik drie varianten van gemaakt, de eerste met Bresaola na de tip van @Laurens , de tweede variant is ingewikkeld in runder rookvlees en om voor mezelf wel vergelijkingsmateriaal te creëren heb ik ook nog een aantal klassieke MOINK balls gemaakt met ontbijtspek.
Na alles gemengd te hebben, ingerold in de Bresaola, rookvlees en ontbijtspek is het klaar om de BBQ aan te steken en de ballen even te laten opstijven in de koelkast.
En zo gingen ze de BBQ op. Na een uur (en 60 graden kern) ingesmeerd met BBQ saus. Nog een halfuur doorgaren tot ze de 70 graden hebben bereikt en ze mochten eraf.
En wat zijn ze lekker geworden. De bresaola wordt wat knapperiger dan het rookvlees maar stuk voor stuk zijn ze erg lekker en ook uniek van smaak. Ik kan geen favoriet kiezen ieder geval. Zeker het proberen waard.
De volgende keer wil ik experimenteren met kalkoen bacon. Ik heb het alleen nog maar gevonden als gesneden blokjes dus ik moet nog even opzoek naar plakken. Daarnaast ben ik er nog niet helemaal uit hoe ze dan moeten heten met het geluid van een kalkoen
