- Berichten
- 1.324
Gisteren lekker begonnen met de voorbereidingen van ons pulled porkje.
Ik heb bewust de griekse mix gekozen omdat wij dol zijn om grieks eten dit in combinatie met een zoete lak en een injectiemixje van honing, soyasaus, appelsap, appelcider moest dit wel goed komen.
Het was een 2.5kg stuk procureur.
Ik had zitten twijfelen of ik er wat af moest snijden ( vet ) zodat de rub beter in zou trekken heb er toch voor gekozen dit niet te doen.
Na een goede dag in de marinade te hebben gezeten was het dan zover.
Onze oudste dochter van 2.5 wekte mij al om 6 uur, normaal heb ik niet zo'n haast met opstaan was het niet dat ik dit op de planning had staan.
Om 06:30 stond de Q al aan om op temperatuur te geraken.
Rond 07:30 had ik weer even tijd voor mezelf en kon ik in rust het stuk vlees op de bbq leggen.
Na 6 uur was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik hem gedurende een uur gelakt.
Hij smaakte heerlijk, ik heb geen foto's van opgemaakte borden.
We hadden visite over de vloer die mee wouden genieten nadat het pullen begonnen was werd iedereen ongeduldig.
Het vleessap wat in de folie zat hebben we nog weer gebruikt in combinatie met een sausje.
Al om al zeer tevreden met de eerste run!
Volgende keer misschien wat sterkere injectievloeistof, welke hoeveelheid hanteren jullie hierbij?
Heb nog een beetje over voor morgen
Ik heb bewust de griekse mix gekozen omdat wij dol zijn om grieks eten dit in combinatie met een zoete lak en een injectiemixje van honing, soyasaus, appelsap, appelcider moest dit wel goed komen.
Het was een 2.5kg stuk procureur.
Ik had zitten twijfelen of ik er wat af moest snijden ( vet ) zodat de rub beter in zou trekken heb er toch voor gekozen dit niet te doen.
Na een goede dag in de marinade te hebben gezeten was het dan zover.
Onze oudste dochter van 2.5 wekte mij al om 6 uur, normaal heb ik niet zo'n haast met opstaan was het niet dat ik dit op de planning had staan.
Om 06:30 stond de Q al aan om op temperatuur te geraken.
Rond 07:30 had ik weer even tijd voor mezelf en kon ik in rust het stuk vlees op de bbq leggen.
Na 6 uur was de kerntemperatuur 70 graden en heb ik hem gedurende een uur gelakt.
Hij smaakte heerlijk, ik heb geen foto's van opgemaakte borden.
We hadden visite over de vloer die mee wouden genieten nadat het pullen begonnen was werd iedereen ongeduldig.
Het vleessap wat in de folie zat hebben we nog weer gebruikt in combinatie met een sausje.
Al om al zeer tevreden met de eerste run!
Volgende keer misschien wat sterkere injectievloeistof, welke hoeveelheid hanteren jullie hierbij?
Heb nog een beetje over voor morgen
