- Berichten
- 2.982
Na mijn eerdere worstenbroodjes van het spit ervaring (voor wie geen idee heeft, succes met de zoekfunctie 
), dacht ik dat kan vast beter.
Mijn gedachte was dat het wel eens aan de vulling zou kunnen liggen. Te nat, te vet... enfin, daarom het idee om frikandelbroodjes te gaan maken.
Een beetje de enkelvoudige vorm van de frikandellington
.
Bloem, gist, melk, zout, suiker.... En we pakken hem op bij het rijzen van de bolletjes.
30 minuten.
Ondertussen de frikadellen gebakken, af laten koelen en ingesmeerd met bbq saus, welke mij overigens zeer goed bevalt.
En ondertussen komt dan de pakketbezorger langs met een uitnodiging voor een personeelsfeestje
.
Aan d'r blik te zien denkt ze dat ze mee mag
.
Back to business.
Ovaaltjes rollen, vouwen en dichtsmeren met eidooier.
Deze mochten weer een uurtje rijzen.
Echter had ik na dit uur, in tegenstelling tot eerder, absoluut niet de gedachte dat dit ook maar enigszins goed zou kunnen gaan op het spit
.
Dus zo op de Q, alvorens ze eerst met ei te hebben bestreken.
Ondertussen lekker een beetje tuinieren en zweten met die hitte
.
En dan het resultaat:
Het viel me op dat het deeg wat strakker om de frikadellen was gaan zitten. Beetje gebarsten, maar dit waren zeer lekkere broodjes. De Q heeft geen enkele toegevoegde waarde, behalve dat het gewoon leuk is... Beetje hobby'n buiten, terwijl de kids rond rennen

.


Mijn gedachte was dat het wel eens aan de vulling zou kunnen liggen. Te nat, te vet... enfin, daarom het idee om frikandelbroodjes te gaan maken.

Een beetje de enkelvoudige vorm van de frikandellington

Bloem, gist, melk, zout, suiker.... En we pakken hem op bij het rijzen van de bolletjes.
30 minuten.
Ondertussen de frikadellen gebakken, af laten koelen en ingesmeerd met bbq saus, welke mij overigens zeer goed bevalt.

En ondertussen komt dan de pakketbezorger langs met een uitnodiging voor een personeelsfeestje


Aan d'r blik te zien denkt ze dat ze mee mag


Back to business.
Ovaaltjes rollen, vouwen en dichtsmeren met eidooier.
Deze mochten weer een uurtje rijzen.
Echter had ik na dit uur, in tegenstelling tot eerder, absoluut niet de gedachte dat dit ook maar enigszins goed zou kunnen gaan op het spit


Dus zo op de Q, alvorens ze eerst met ei te hebben bestreken.
Ondertussen lekker een beetje tuinieren en zweten met die hitte

En dan het resultaat:
Het viel me op dat het deeg wat strakker om de frikadellen was gaan zitten. Beetje gebarsten, maar dit waren zeer lekkere broodjes. De Q heeft geen enkele toegevoegde waarde, behalve dat het gewoon leuk is... Beetje hobby'n buiten, terwijl de kids rond rennen


