- Berichten
- 338
Lekker op een broodje... ik heb het mezelf moeilijk gemaakt met het onderwerp, wat een keuze stress ga ik voor een broodje... of een broodje... de keuze viel op een steak sandwich met een Angus chuck-eye uit Canada met steak kruiden van Noskos.
De avond van te voren rode ui gesneden met de mandoline en ingelegd in azijn, suiker, zout, en mosterdzaad
als saus heb ik gekozen voor kruidenmayonaise die ik heb gemaakt met bieslook, peterselie, knoflook en peper
zoals gezegd de chuck-eye in de steak kruiden gezet van Noskos
indirect laten garen tot 45 graden kerntemperatuur en direct een grill grate mee opgewarmd
nadat de kerntemperatuur was bereikt direct aangezet op de grillgrate om even een ruitje en een mooi korstje erop te creëren
bij 52 graden mocht hij er af, door de kruiden zie je het ruitje van de grillgrates niet zo erg. maar tevreden met het resultaat lekker sappig en kruiden waren heerlijk.
toen werd het tijd om alles samen te brengen op een broodje, mooi bordje maken en uiteraard een foto voor de wedstrijd
De avond van te voren rode ui gesneden met de mandoline en ingelegd in azijn, suiker, zout, en mosterdzaad
als saus heb ik gekozen voor kruidenmayonaise die ik heb gemaakt met bieslook, peterselie, knoflook en peper
zoals gezegd de chuck-eye in de steak kruiden gezet van Noskos
indirect laten garen tot 45 graden kerntemperatuur en direct een grill grate mee opgewarmd
nadat de kerntemperatuur was bereikt direct aangezet op de grillgrate om even een ruitje en een mooi korstje erop te creëren
bij 52 graden mocht hij er af, door de kruiden zie je het ruitje van de grillgrates niet zo erg. maar tevreden met het resultaat lekker sappig en kruiden waren heerlijk.
toen werd het tijd om alles samen te brengen op een broodje, mooi bordje maken en uiteraard een foto voor de wedstrijd