- Berichten
- 146
Hoi allemaal,
Een van de redenen dat ik een groter model bbq heb gekocht is om gerechten als beer can chicken te kunnen maken. Dat lukte me op een mini echt niet.
Nu er een Primo Large in de tuin staat ben ik al mooi wat dingen van mijn to do lijst aan het afvinken.
Vandaag was de kip aan de beurt. Overigens ben ik altijd voornemend om veel foto's te maken maar door de hectiek van 2 kleine kids die mee willen helpen schiet dat er nog wel eens bij in.
Proces was vrij simpel, kip ingerubd met kip kruiden van de biowinkel (had ik nog staan), blikje leffe opengemaakt en half leeg gedronken. Kip op gezet en in de koelkast gezet tot hij op de Q kon. Vervolgens groenten gesneden (paprika, courgette, wortel, groene asperge topjes) couscous in een laagje kokend water gezet en de "koude" groenten gesneden (tomaatjes, olijven) en gemengd met, ingelegde rode ui, en feta.
Toen de kip op de q (160 graden). Duurde ruim 5 kwartier totdat hij een kern in de borst had van iets meer dan 70 graden. Helaas viel de kip om bij het openen van de deksel van de bbq en liep het bier deels in de skillet. Er voor gekozen om de kip nog even af te grillen boven het directe gedeelte tot een kern van 75. Groente erbij gegrild en een schaal opgemaakt.
We hebben hier met z'n allen machtig van gesmuld. Dit ga ik vaker maken!
Karkas was voor de hond.
Gelukkig toch een paar foto's gemaakt anders was het helemaal niet gebeurd.
Een van de redenen dat ik een groter model bbq heb gekocht is om gerechten als beer can chicken te kunnen maken. Dat lukte me op een mini echt niet.
Nu er een Primo Large in de tuin staat ben ik al mooi wat dingen van mijn to do lijst aan het afvinken.
Vandaag was de kip aan de beurt. Overigens ben ik altijd voornemend om veel foto's te maken maar door de hectiek van 2 kleine kids die mee willen helpen schiet dat er nog wel eens bij in.
Proces was vrij simpel, kip ingerubd met kip kruiden van de biowinkel (had ik nog staan), blikje leffe opengemaakt en half leeg gedronken. Kip op gezet en in de koelkast gezet tot hij op de Q kon. Vervolgens groenten gesneden (paprika, courgette, wortel, groene asperge topjes) couscous in een laagje kokend water gezet en de "koude" groenten gesneden (tomaatjes, olijven) en gemengd met, ingelegde rode ui, en feta.
Toen de kip op de q (160 graden). Duurde ruim 5 kwartier totdat hij een kern in de borst had van iets meer dan 70 graden. Helaas viel de kip om bij het openen van de deksel van de bbq en liep het bier deels in de skillet. Er voor gekozen om de kip nog even af te grillen boven het directe gedeelte tot een kern van 75. Groente erbij gegrild en een schaal opgemaakt.
We hebben hier met z'n allen machtig van gesmuld. Dit ga ik vaker maken!
Karkas was voor de hond.
Gelukkig toch een paar foto's gemaakt anders was het helemaal niet gebeurd.