Beef en Steak

Procureur Rollade

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Rdj
  • Startdatum Startdatum
 
 

Rdj

Gerijpt
Berichten
2.779
Een collega was jarig en had mij gevraagd voor een rollade te maken en te bereiden .
Ik zij nee ,toen gaf hij mij de puppy blik toen zij ik ja 😇.
Hij had me zakgeld mee gegeven en heb bij de sligro 4,8 kg aan procureur mee genomen.
Deze thuis zondag gevlinderd en gekruid .
Met .
Olijfolie.
Lenteui.
Peper en zout .
Peterselie.
Rozemarijn.
Kurkuma.
En zwarte knoflook.
Voor wie niet weten wat zwarte knoflook is :
Is witte knoflook dat gefermenteerd is .
30 tot 40 dagen op 70/80 graden gehouden is .
Zeer zachte unieke smaak .
Vlees opgerold en gebonden en buitenkant met pp rub bestrooid.
1 dag in de koelkast gehad en maandag op de Bastard met een chunk kersenhout.
Vandaag ging het mee naar het werk ,
Inplakken gesneden met prikker en met olie bestreken.
Deze afgegrild op de weber E q en met een champignone saus geserveerd.
Daarvan foto vergeten te maken 🥴
Themp van de Q was 140 graden
De kern was 65 .

20220612_091130.jpg
20220612_085139.jpg
20220612_091316.jpg
20220612_091933.jpg
20220612_093057.jpg
20220613_173026.jpg
20220614_114920.jpg
 
Laatst bewerkt:
Dat ziet er heerlijk uit! Had er ook wel een stuk van gelust!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dat ziet er verrukkelijk uit altijd leuk iets te maken met een procureur en altijd lekker en smaakvol
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Lekker man ! Niet aan het spit dit keer ?
Was te lang in zijn geheel 😆
Uiteinden komen boven de rand firebox ,
En misschien ook wel te zwaar voor de motor
 
Van dit soort collega’s lopen er echt te weinig rond. Ziet er heerlijk uit!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Lekker.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Rollade van procureur is altijd lekker. En zoveel variatie mogelijk met kruiden / vulling.

Netjes geknoopt trouwens!
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Die boft maar met zo’n collega, ziet er heerlijk uit !
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Mooie rollade, had graag geproefd.
Wat de mensen hier ook misschien interesseert is de BBQ temp. en de Kerntemperatur van je rollade, ik gok rond de 70 graden voor de grote en de kleine is iets doorgeschoten?
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dat zijn mooie rollades geworden zo, dat opknopen heb je vaker gedaan zo te zien ..
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Nu zit ik hier hongerig met slechts een boterham naar je post te staren.
Wat ziet die rollade er lekker uit!
 
  • Haha
Waarderingen: Rdj
Mooie rollade, had graag geproefd.
Wat de mensen hier ook misschien interesseert is de BBQ temp. en de Kerntemperatur van je rollade, ik gok rond de 70 graden voor de grote en de kleine is iets doorgeschoten?
De kern themp 65 graden , wou hem wat medium houden omdat ze nog werden afgegrild.
De them van de Q was 140 graden.
En de kleine had ik al rekening mee gehouden en was er eerder af, in de gaten gehouden met thermopen. 😄
 
Ja tja gewoon geweldig. 🐶 werken deze puppy ogen ook al ben ik geen collega?
 
  • Haha
Waarderingen: Rdj
Vooruit , geef maar wat zakgeld 🤑😄
Hahaha als jij op je kamadowagon wat lekkers voor me klaarmaakt ben ik meer dan bereid wat geld te spenderen aan een mooi stukje vlees. 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan