- Berichten
- 865
Gisteren en vandaag Short Ribs gemaakt maar dan niet traditioneel maar in de DO.
Ribs alleen ruim bestrooid met PeZo.
Samen met gehalveerde knoflook op de Q op ~120° met wat appelrook voor een uurtje.
Na een uurtje van de Q af en de DO erop, hier wat bacon in aangebakken (zelfgemaakte bacon reepjes van Iberico) gerookte knoflook erin en een fles witte wijn.
Vervolgens voor een uurtje op 8 rustig staan pruttelen. Daarna het vet eraf gehaald en de bouillon in gedikt met wat maizena en geserveerd met frietjes.
Evaluatie: Heerlijk smaakt uitstekend, maar er zat een zoetje in wat ik niet kon thuisbrengen... Nu ik dit zo type denk ik echter dat dat door de Maple/whiskey cured Iberico bacon komt
. Deze dus volgende keer niet gebruiken voor de meer pure rundsmaak.
Andere note is dat de volgende sessie wat minder lang ga doen, het vlees viel nu bijna uit elkaar, meer draadjes vlees zeg maar.
Laatste note.... Van 1,3kg short rib hield ik 350gram vlees over .....
Ribs alleen ruim bestrooid met PeZo.
Samen met gehalveerde knoflook op de Q op ~120° met wat appelrook voor een uurtje.
Na een uurtje van de Q af en de DO erop, hier wat bacon in aangebakken (zelfgemaakte bacon reepjes van Iberico) gerookte knoflook erin en een fles witte wijn.
Vervolgens voor een uurtje op 8 rustig staan pruttelen. Daarna het vet eraf gehaald en de bouillon in gedikt met wat maizena en geserveerd met frietjes.
Evaluatie: Heerlijk smaakt uitstekend, maar er zat een zoetje in wat ik niet kon thuisbrengen... Nu ik dit zo type denk ik echter dat dat door de Maple/whiskey cured Iberico bacon komt

Andere note is dat de volgende sessie wat minder lang ga doen, het vlees viel nu bijna uit elkaar, meer draadjes vlees zeg maar.
Laatste note.... Van 1,3kg short rib hield ik 350gram vlees over .....