Beef en Steak

Cola ribeye

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
695
Hoi..

Laatst een interessant filmpje van guga gezien..hij gebruikt cola om een steak malser te maken..aangezien cola erg zuur is vanzichzelf..

Aan het einde kwamen ze tot de conclusie dat dit werkt..maar vertrouwen is goed..controleren nog beter..dus lets douu ittt

Ik had nog een stugge beimer ribeye..dus die konden we mooi gebruiken..

Dit was hem..
20220513_090627.jpg


Hier ff de cola marinade
20220513_091112.jpg


Nou 6 uurtjes later mocht die er uit

Uurtje drogen in de koelkast..
Zout peper en knoflookpoeder
En op de joe

20220513_154616.jpg


Grappig zo kleurtje toch

Nou meteen mijn nieuwe peko houtskool gebruik..

Met kleine 30 minuten was onze steak 49 graden.

20220513_161034.jpg


Tijd om de joe op te stoken met de grill grates er in.

20220513_163122.jpg




Nou hier op de plank
20220513_163303.jpg

20220513_163429.jpg

20220513_163435.jpg



We aten er spinazie stamppot bij.. helaas hier geen foto van..

Maar nu de ham vraag..hoe was het??
Nou bijzonder wel.. ik kan zeggen dat dit zeker werkt..de steak had een zachter mondgevoel.

Het vlees smaakte ook nog goed naar vlees..alleen de vetjes hadden een zoete vleug.

Ik heb nog een paar kilo aan minder goede ribeye liggen..die gaan zeker deze behandeling krijgen..maar dan misschien toch 1 uur minder lang ivb de zoete toets in het vet.

Bedankt voor het lezen.

20220513_163125.jpg
 
Ik heb hetzelfde eens gezien in een recept voor stoofvlees.
Daar ook het vlees eerst marineren in cola om het zachter te krijgen.
Zelf wel nooit geprobeerd.
Tof te lezen dat het echt lijkt te werken.
Misschien vandaar ook dat het marineren met rode wijn voor wild.
 
Toffe manier om eens te proberen.
De steak ziet er in ieder geval prima uit.
 
Ik zag laatst van diezelfde guga een filmpje dat dit ook met bruisend water werkt. Mijn vermoeden is dat het minder goed zal werken dan cola, maar wellicht het proberen waard ;)
 
Altijd leuk om te proberen, zelf wil ik de sukade wel eens in de cola met ketjap marinade leggen dat is ook heerlijk.
 
Ook eens proberen, het vlees ziet er zeer sappig uit . 😋
 
Ziet er heerlijk uit en leuk om een keer te proberen. Als ik de ribeye op zichzelf zie is die prachtig gemarmerd en zou zout en peper voldoende zijn voor mij.
 
En wat kleine mesquite chunks misschien
normaal gesproken voeg ik altijd rook toe. echter omdat ik wou weten of je de cola zou proeven deze keer voor " naturel gegaan)
was ook mijn 1e keer met de peko houtskool dus ff aankijken

Ziet er heerlijk uit en leuk om een keer te proberen. Als ik de ribeye op zichzelf zie is die prachtig gemarmerd en zou zout en peper voldoende zijn voor mij.
ja dat zou je zeggen.. maar toch is deze vrij stug.. lullige is dat ik ze in zijn geheel koop en snij dus dan heb je al snel 3 kilo.

Ik heb hetzelfde eens gezien in een recept voor stoofvlees.
Daar ook het vlees eerst marineren in cola om het zachter te krijgen.
Zelf wel nooit geprobeerd.
Tof te lezen dat het echt lijkt te werken.
Misschien vandaar ook dat het marineren met rode wijn voor wild.

ja wellicht.. het zure zorgt voor de spier afbraak.. en als je mi9jn mond ziet elke keer als ik een slok rode wijn neem,
kun je wel stellen dat er in rode wijn genoeg zuur zit😁
 
Terug
Bovenaan Onderaan