- Berichten
- 175
Vandaag maar weer eens zalm doen koud roken volgens het recept van noskos.
Woendagochtend heb ik zalm gekocht 3 mooie stukken van 1kg. Dus thuis meteen maar in de pekelmix gelegd.
grofzeezout, licht bruine basterdsuiker, gedroogde dille en gekneusde jeneverbessen.
Deze heb ik tot donderdagavond in de koeling gehad staan.
Donderdagavond heb ik ze netjes af doen wassen met koud water en voorzichtig drooggedept. De bak weer netjes schoon gemaakt, droogrekje erin en de zalmzijdes erop gelegd.
Deze heb ik ook weer in de koeling verder laten drogen tot zaterdagochtend.
De coldsmoke generator gevuld met rookmot en in de fat fred gezet samen met de zalmzijdes en de rookmot aangestoken.
(deze keer had ik niet gekozen voor de electrische coldsmoker maar voor de een spiraal. De electrische coldsmoker gaf de vorige keer veel zwarte teer af, althans zo leek het dat het een soort van teer was en wil zien of dit zo beter gaat en ook goed werkt)
Uiteindelijk vond ik dat van het cold smook rekje te weinig rook vandaan kwam dus toch maar alles afgedekt met aluminium folie en de electrische coldsmoker aangezet. Toen kreeg ik pas echt fatsoenlijke rook
Nadat de zalmzijdes 10 uurtjes in de rook te hebben gelegen heb ik ze om 15.15uur eraf gehaald en weer netjes terug de koeling in gedaan.
Deze zalmzijdes zijn helaas niet voor eigen consumptie maar op verzoek van mn buurtjes, familie en vrienden. Die allemaal een graag een portie wouden hebben.
Maandag ga ik ze trancheren en vacumeren. Foto hiervan volgt nog in de reacties hier onder deze post.
Fijne paasdagen allemaal en maak er een paar mooie dagen van. Dat ga ik ook doen.... touren met de MINI.
Foto's wou ik op volgorde plaatsen maar dat doet ie weer eens niet.... dus ze staan een beetje door elkaar.
Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk
Woendagochtend heb ik zalm gekocht 3 mooie stukken van 1kg. Dus thuis meteen maar in de pekelmix gelegd.
grofzeezout, licht bruine basterdsuiker, gedroogde dille en gekneusde jeneverbessen.
Deze heb ik tot donderdagavond in de koeling gehad staan.
Donderdagavond heb ik ze netjes af doen wassen met koud water en voorzichtig drooggedept. De bak weer netjes schoon gemaakt, droogrekje erin en de zalmzijdes erop gelegd.
Deze heb ik ook weer in de koeling verder laten drogen tot zaterdagochtend.
De coldsmoke generator gevuld met rookmot en in de fat fred gezet samen met de zalmzijdes en de rookmot aangestoken.
(deze keer had ik niet gekozen voor de electrische coldsmoker maar voor de een spiraal. De electrische coldsmoker gaf de vorige keer veel zwarte teer af, althans zo leek het dat het een soort van teer was en wil zien of dit zo beter gaat en ook goed werkt)
Uiteindelijk vond ik dat van het cold smook rekje te weinig rook vandaan kwam dus toch maar alles afgedekt met aluminium folie en de electrische coldsmoker aangezet. Toen kreeg ik pas echt fatsoenlijke rook
Nadat de zalmzijdes 10 uurtjes in de rook te hebben gelegen heb ik ze om 15.15uur eraf gehaald en weer netjes terug de koeling in gedaan.
Deze zalmzijdes zijn helaas niet voor eigen consumptie maar op verzoek van mn buurtjes, familie en vrienden. Die allemaal een graag een portie wouden hebben.
Maandag ga ik ze trancheren en vacumeren. Foto hiervan volgt nog in de reacties hier onder deze post.
Fijne paasdagen allemaal en maak er een paar mooie dagen van. Dat ga ik ook doen.... touren met de MINI.
Foto's wou ik op volgorde plaatsen maar dat doet ie weer eens niet.... dus ze staan een beetje door elkaar.








Verstuurd vanaf mijn SM-N986B met Tapatalk