- Berichten
- 5.227
Mijn leverancier had een foutje gemaakt en zodoende zat ik met 4 kg Varkensfilet in plaats van procureur.
Geeft niks, ik hou van uitdagingen.
Ongeveer een maandje geleden in 2en gedeeld en ingevroren. Zo kon ik er eens rustig over nadenken.
Per toeval kwam ik een bereiding tegen van chef Eric op het kanaal van kamado Joe, klopt niet helemaal met mijn vlees maar hier kon ik wel wat mee.
Ik ben begonnen met het maken van de bijgerechten.
Eerst een 600 gram aardappelen door een grove rasp en deze wassen in koud water.
Hierna heeft mijn dochter er wat eieren en bloem doorheen gemixt.
Ondertussen ook een ui geraspt en deze er ook doorheen.
Hierna hebben we er met een stekertje rondjes van gemaakt.
Dit mocht nu in de koeling, tijd voor de witlof.
Laatst kwam ik hier ergens witlof met roomkaas en spek tegen, dat leek me wel wat.
Ik heb niet helemaal het recept gevolgd, beetje gedaan wat lekker leek.
Witlof gehalveerd, hart eruit, roomkaas met geraspte kaas erin en spek eromheen.
Het verschil met origineel is dat ik de helften niet op elkaar leg maar los hou.
Toen dit klaar was werd het tijd voor de Varkensfilet.
Hier heb ik eigenlijk niks fancys mee gedaan.
Rubje gemaakt met veel suiker, peper, paprikapoeder, zout, cayennepeper, en chilipeper erin.
Beetje pit vind ik wel lekker (zou ik de volgende keer anders doen, vrouw en kinderen zijn hier minder van gecharmeerd)
Deze heb ik met 2 Chucks kersenhout direct op 160 graden langzaam naar de 54 kern gerookt.
Toen dit bereikt was mocht hij eraf en rusten.
Nu waren de bijgerechten aan de beurt.
De witlof erop en ook alvast een plancha erbij om op te warmen.
Op de witlof had ik nog wat all purpose rub van van Beekum gedaan.
Ook alvast een pannetje saus erbij gezet om af te lakken dadelijk.
Rösti rondjes erbij en alles lekker garen.
De witlof tussendoor even bekwast met saus, dit gaat de goede kant op.
Toen de rösti rondjes mooi bruin en krokant waren mochten ze eraf. Alsook de witlof waar de kaas inmiddels uit begon te lopen.
Ondertussen had ik dikke steaks van de filet gesneden en wat rub over de zijkanten gedaan.
Deze kon ik nu gaan afgrillen.
Hierna alles lekker mee naar binnen genomen en op gegeten.
Zou ik de volgende keer dingen anders doen?
Jazeker, minder pit in de rub. Daar was niet iedereen van gecharmeerd, en misschien wel proberen te pekelen om er meer smaak in te krijgen. Varkensfilet is best een saai stukje vlees.
Geeft niks, ik hou van uitdagingen.
Ongeveer een maandje geleden in 2en gedeeld en ingevroren. Zo kon ik er eens rustig over nadenken.
Per toeval kwam ik een bereiding tegen van chef Eric op het kanaal van kamado Joe, klopt niet helemaal met mijn vlees maar hier kon ik wel wat mee.
Ik ben begonnen met het maken van de bijgerechten.
Eerst een 600 gram aardappelen door een grove rasp en deze wassen in koud water.
Hierna heeft mijn dochter er wat eieren en bloem doorheen gemixt.
Ondertussen ook een ui geraspt en deze er ook doorheen.
Hierna hebben we er met een stekertje rondjes van gemaakt.
Dit mocht nu in de koeling, tijd voor de witlof.
Laatst kwam ik hier ergens witlof met roomkaas en spek tegen, dat leek me wel wat.
Ik heb niet helemaal het recept gevolgd, beetje gedaan wat lekker leek.
Witlof gehalveerd, hart eruit, roomkaas met geraspte kaas erin en spek eromheen.
Het verschil met origineel is dat ik de helften niet op elkaar leg maar los hou.
Toen dit klaar was werd het tijd voor de Varkensfilet.
Hier heb ik eigenlijk niks fancys mee gedaan.
Rubje gemaakt met veel suiker, peper, paprikapoeder, zout, cayennepeper, en chilipeper erin.
Beetje pit vind ik wel lekker (zou ik de volgende keer anders doen, vrouw en kinderen zijn hier minder van gecharmeerd)
Deze heb ik met 2 Chucks kersenhout direct op 160 graden langzaam naar de 54 kern gerookt.
Toen dit bereikt was mocht hij eraf en rusten.
Nu waren de bijgerechten aan de beurt.
De witlof erop en ook alvast een plancha erbij om op te warmen.
Op de witlof had ik nog wat all purpose rub van van Beekum gedaan.
Ook alvast een pannetje saus erbij gezet om af te lakken dadelijk.
Rösti rondjes erbij en alles lekker garen.
De witlof tussendoor even bekwast met saus, dit gaat de goede kant op.
Toen de rösti rondjes mooi bruin en krokant waren mochten ze eraf. Alsook de witlof waar de kaas inmiddels uit begon te lopen.
Ondertussen had ik dikke steaks van de filet gesneden en wat rub over de zijkanten gedaan.
Deze kon ik nu gaan afgrillen.
Hierna alles lekker mee naar binnen genomen en op gegeten.
Zou ik de volgende keer dingen anders doen?
Jazeker, minder pit in de rub. Daar was niet iedereen van gecharmeerd, en misschien wel proberen te pekelen om er meer smaak in te krijgen. Varkensfilet is best een saai stukje vlees.
Laatst bewerkt: