- Berichten
- 4.941
Beste BBQgenoten,
Ik heb me deze maand ook weer eens gewaagd aan de wedstrijd. Het zijn Tiroler Ribs geworden. Het recept kwam ik tegen op internet na wat speurwerk. En ik zag er toch wat ongebruikelijke dingen in die niet in de standaard BBQ gerechten gedaan worden. Dus had ik er gelijk zin in. Ribs gehaald bij de lokale slager en aan de slag.
Homemade Austrian Rib Spice Rub
Het recept gebruik zelfgemaakte appelmoes als binder voor de rub. Ik heb eerst de ribs bestrooid met zout. Daarna de appelmoes en de rub.
Die mochten mee naar buiten en op de Q. Die stond al te wachten met een dome temp van 110gr en wat blokjes kers.
Ribs op de Q. Tijd om de rest te gaan maken. Aardappel partjes, een koolsalade, knoflooksausje en een BBQ saus. Alles in traditie uit Oostenrijk.
GARLIC SOUR CREAM SAUCE
Koolsalade.
POTATO WEDGES
Dat staat allemaal klaar voor later. Nog mooi wat tijd om buiten in de zon wat te prullen in de tuin. En voor je het weet zijn de eerste 3u voorbij. Tijd om de ribs in te gaan pakken. Er gaat enkel wat appelsap bij de ribs in de folie. Kunnen ze daar mooi wat instoven.
Tussentijds even gespiekt
Na 3u in de rook zagen ze er prima uit.
Nu alles netjes ingepakt was, en terug op e Q lag. Kon ik even op de fiets naar de schoonouwe lui. Daar de voorraad bier eens doen slinken
Eenmaal terug thuis gingen de aardappels op de Q, Maar daar is geen bewijs last van. Dus ook niet gebeurd..... Salade uit de koelkast. even door schudden. De ribs uit de folie en in de BBQ saus die ik gemaakt had. Ook daar is geen bewijs van. Het is een simpele saus waar de restant van de rub in is gegaan. Om zo de smaken bij hetzelfde te houden.
Nu alles klaar is kan er een leuk plankje gemaakt worden voor de foto. Nu maar hopen dat het wat puntjes op gaat leveren.
Dit was weer een hele fijn BBQ ervaring. De smaken zijn compleet anders dat je normaal van ribs gewent bent. En heel erg lekker. Het was een heerlijk fijne complete maaltijd. Welke mij qua smaken gelijk terug naar de piste in zuid Tirol doen brengen. Het bier komt dan weliswaar niet uit Oostenrijk, maar is wel het type bier ik aldaar graag drink.
Iedereen alvast bedankt voor het lezen en het kijken
Bram
Ik heb me deze maand ook weer eens gewaagd aan de wedstrijd. Het zijn Tiroler Ribs geworden. Het recept kwam ik tegen op internet na wat speurwerk. En ik zag er toch wat ongebruikelijke dingen in die niet in de standaard BBQ gerechten gedaan worden. Dus had ik er gelijk zin in. Ribs gehaald bij de lokale slager en aan de slag.
Homemade Austrian Rib Spice Rub
- 4 tbsp caraway seeds, whole or ground
- 4 tbsp sweet unsmoked paprika powder
- 1 tbsp cracked black pepper
- 2 tsp chilli powder
- 2 tsp garlic powder
- 2 tsp onion powder
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp cayenne pepper
- 1 tsp white pepper
Het recept gebruik zelfgemaakte appelmoes als binder voor de rub. Ik heb eerst de ribs bestrooid met zout. Daarna de appelmoes en de rub.
Die mochten mee naar buiten en op de Q. Die stond al te wachten met een dome temp van 110gr en wat blokjes kers.
Ribs op de Q. Tijd om de rest te gaan maken. Aardappel partjes, een koolsalade, knoflooksausje en een BBQ saus. Alles in traditie uit Oostenrijk.
GARLIC SOUR CREAM SAUCE
- 1 tbsp garlic, crushed
- 250 ml sour cream
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp white pepper
- 1 tsp fresh chives, finely sliced or snipped
Koolsalade.
- Halve witte kool
- 2 flinke tl zout
- 1 kleine rode ui
- 3 el biologische witte wijn azijn
- 1 tl honing
- 3 el olijfolie
- 1 flinke theelepel mosterd
- zwarte peper
- Eetlepel karwijzaad
POTATO WEDGES
- 500 g potatoes, unpeeled, cut into wedges
- 2 tbsp olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 tsp black pepper, freshly cracked
- 1 tbsp flower
Dat staat allemaal klaar voor later. Nog mooi wat tijd om buiten in de zon wat te prullen in de tuin. En voor je het weet zijn de eerste 3u voorbij. Tijd om de ribs in te gaan pakken. Er gaat enkel wat appelsap bij de ribs in de folie. Kunnen ze daar mooi wat instoven.
Tussentijds even gespiekt
Na 3u in de rook zagen ze er prima uit.
Nu alles netjes ingepakt was, en terug op e Q lag. Kon ik even op de fiets naar de schoonouwe lui. Daar de voorraad bier eens doen slinken

Eenmaal terug thuis gingen de aardappels op de Q, Maar daar is geen bewijs last van. Dus ook niet gebeurd..... Salade uit de koelkast. even door schudden. De ribs uit de folie en in de BBQ saus die ik gemaakt had. Ook daar is geen bewijs van. Het is een simpele saus waar de restant van de rub in is gegaan. Om zo de smaken bij hetzelfde te houden.
Nu alles klaar is kan er een leuk plankje gemaakt worden voor de foto. Nu maar hopen dat het wat puntjes op gaat leveren.
Dit was weer een hele fijn BBQ ervaring. De smaken zijn compleet anders dat je normaal van ribs gewent bent. En heel erg lekker. Het was een heerlijk fijne complete maaltijd. Welke mij qua smaken gelijk terug naar de piste in zuid Tirol doen brengen. Het bier komt dan weliswaar niet uit Oostenrijk, maar is wel het type bier ik aldaar graag drink.
Iedereen alvast bedankt voor het lezen en het kijken
Bram
Laatst bewerkt: