- Berichten
- 2.987
Het leuke van de fotowedstrijd is dat je wel eens recepten tegen komt die je anders niet zo snel zou zoeken.
Ik was op zoek naar iets anders dan de geijkte (no offence) Franse klassiekers.
In mijn zoektocht kwam ik dit tegen.
. Nog nooit van gehoord, maar het klinkt Frans
.
Een Noord Franse klassieker, welke mij gelijk deed denken aan een muffin
. Effin boter, bloem, suiker, ei, melk, kaneel En rum.. Ik ben om
.
Na eerst speciaal vormpjes te hebben besteld, ja deze klassieker heeft zijn eigen vormpjes genaamd: canelé vorm (ik had het zelf kunnen bedenken
).
Tijd voor het beslag.
Boter, bloem, ei, suiker en rum.
Eerst een beurre noisette gemaakt, daarna de suiker met eieren geklopt en vervolgens alles rustig aan gemengd.
Het zou er uit moeten zien als een soort pannenkoek beslag. Ik vond deze iets aan de dunne kant, dus wat extra bloem toegevoegd.
Dit mocht een nachtje in de koelkast.
De volgende dag de de Q opgestookt naar 230 graden. Ik had stiekem gisterenavond al een testrun gedaan met 45 minuten op 210 graden, maar dat gaf niet het gewenste resultaat
.
Daarom nu eerst 230 graden. 15 minuten.
Na 15 minuten de temperatuur terug gebracht naar 200 graden. Hiervoor wilde ik eigenlijk een deflector gebruiken, maar deze was niet nodig, de Q zakte redelijk snel.
Na nog eens 30 minuten.
Het ziet er in ieder geval goed uit.
Echter bleek ook bij deze run de canelé moeilijk uit de vormpjes te komen. Ik vermoed dat het beslag toch nog te vloeibaar was.
Desalniettemin een leuk bordje opgemaakt.
Ik had ondertussen de rumkaramel gemaakt. Wat pecannootjes er bij. Bolletje kaneelijs en smullen maar...
Uiteindelijk een heerlijk bordje. Leuk recept. Zeker nog genoeg verbeterpunten, maar het was zo al erg lekker.


Ik was op zoek naar iets anders dan de geijkte (no offence) Franse klassiekers.
In mijn zoektocht kwam ik dit tegen.
. Nog nooit van gehoord, maar het klinkt Frans

Een Noord Franse klassieker, welke mij gelijk deed denken aan een muffin



Na eerst speciaal vormpjes te hebben besteld, ja deze klassieker heeft zijn eigen vormpjes genaamd: canelé vorm (ik had het zelf kunnen bedenken

Tijd voor het beslag.
Boter, bloem, ei, suiker en rum.
Eerst een beurre noisette gemaakt, daarna de suiker met eieren geklopt en vervolgens alles rustig aan gemengd.
Het zou er uit moeten zien als een soort pannenkoek beslag. Ik vond deze iets aan de dunne kant, dus wat extra bloem toegevoegd.
Dit mocht een nachtje in de koelkast.
De volgende dag de de Q opgestookt naar 230 graden. Ik had stiekem gisterenavond al een testrun gedaan met 45 minuten op 210 graden, maar dat gaf niet het gewenste resultaat

Daarom nu eerst 230 graden. 15 minuten.
Na 15 minuten de temperatuur terug gebracht naar 200 graden. Hiervoor wilde ik eigenlijk een deflector gebruiken, maar deze was niet nodig, de Q zakte redelijk snel.
Na nog eens 30 minuten.
Het ziet er in ieder geval goed uit.
Echter bleek ook bij deze run de canelé moeilijk uit de vormpjes te komen. Ik vermoed dat het beslag toch nog te vloeibaar was.
Desalniettemin een leuk bordje opgemaakt.
Ik had ondertussen de rumkaramel gemaakt. Wat pecannootjes er bij. Bolletje kaneelijs en smullen maar...
Uiteindelijk een heerlijk bordje. Leuk recept. Zeker nog genoeg verbeterpunten, maar het was zo al erg lekker.

