- Berichten
- 454
Net voor 17.00 de Weber aangezet, het was net een dieseltje hij wilde niet aan.
Ik moet toch even wat info inwinnen bij mijn WSK-genoten, het lukt mij namelijk echt niet om de temp laag te houden.
Maar goed, we komen voor de foto's.
Bovenop de shortribs (in 3 verdeeld, de rubs waren Saus Guru beef bark, Braairub nr3, Beef explosion), benedenverdieping een heel stuk chuckribs met Hardcore Carnivore Black.
Na een goede 4,5- 5 uur, zonder wrap, de shortribs eraf gehaald.
En na 6 lange uren, omdat er nog een kwart stuk chuckribs niet zacht wilde worden, de chuck eraf gehaald.
De chuck was goed. Ik kan lejean echt aanraden. Hun short-en chuckribs zijn niet extreem duur en het is nog lekker ook.
Oh ja, de temp. Het lukt me echt niet om dit gekke ding laag te houden. Ik schoot uit naar 150C (rooster temp).
Kolenmandje met Ecobrasas, eerst op een minionmethode met 3 hete kooltjes (waarschijnlijk niet heet genoeg) en toen maar een wokkeltje gebruikt.
Het was net een wipwap.
Ik vermoed ook dat het vet van het vlees afdroop in bij de kooltjes kwam (wellicht kleine greasefires die voor extra hitte zorgen). De WSK staat niet echt waterpas, moet er nog wat aan doen.
Morgen weer een dag.
Bbq ze dit weekend.
Ik moet toch even wat info inwinnen bij mijn WSK-genoten, het lukt mij namelijk echt niet om de temp laag te houden.
Maar goed, we komen voor de foto's.
Bovenop de shortribs (in 3 verdeeld, de rubs waren Saus Guru beef bark, Braairub nr3, Beef explosion), benedenverdieping een heel stuk chuckribs met Hardcore Carnivore Black.
Na een goede 4,5- 5 uur, zonder wrap, de shortribs eraf gehaald.
En na 6 lange uren, omdat er nog een kwart stuk chuckribs niet zacht wilde worden, de chuck eraf gehaald.
De chuck was goed. Ik kan lejean echt aanraden. Hun short-en chuckribs zijn niet extreem duur en het is nog lekker ook.
Oh ja, de temp. Het lukt me echt niet om dit gekke ding laag te houden. Ik schoot uit naar 150C (rooster temp).
Kolenmandje met Ecobrasas, eerst op een minionmethode met 3 hete kooltjes (waarschijnlijk niet heet genoeg) en toen maar een wokkeltje gebruikt.
Het was net een wipwap.
Ik vermoed ook dat het vet van het vlees afdroop in bij de kooltjes kwam (wellicht kleine greasefires die voor extra hitte zorgen). De WSK staat niet echt waterpas, moet er nog wat aan doen.
Morgen weer een dag.
Bbq ze dit weekend.