BasBQ
Beef en Steak

Fotowedstrijd februari 2022: Vive la France

Dit lijkt me een heerlijk onderwerp @SandyMan. Ik zit al een tijdje te broeden op een Frans gerecht. Ben al een tijdje aan het Google op de ingrediënte en eventuele vervangers. Ik hoop echt dat ik de spullen ga vinden.
Voor het werk kom ik zo nu en dan wel eens ergens. En ook Frankrijk. Mooie projecten gedaan. Service verleend. Storingen opgelost. En aan het eind van het liedje moet er altijd gegeten en gedronken worden. Dan leer je het echte Frankrijk kennen. Die Fransen vallen nog best wel mee hoor. Zeker als er drank in zit hahaha
 
Dit lijkt me een heerlijk onderwerp @SandyMan. Ik zit al een tijdje te broeden op een Frans gerecht. Ben al een tijdje aan het Google op de ingrediënte en eventuele vervangers. Ik hoop echt dat ik de spullen ga vinden.
Voor het werk kom ik zo nu en dan wel eens ergens. En ook Frankrijk. Mooie projecten gedaan. Service verleend. Storingen opgelost. En aan het eind van het liedje moet er altijd gegeten en gedronken worden. Dan leer je het echte Frankrijk kennen. Die Fransen vallen nog best wel mee hoor. Zeker als er drank in zit hahaha
Een breed onderwerp doet het altijd goed hé.
En die Fransen zijn best aardig, parijzenaren zijn verschrikkelijk, maar dat zeggen de Fransen zelf ook. Ze leven daar op een ander tempo en dat is wel prettig.

Ik ga zitten wachten op jouw inzending Bram, super veel succes. Laat me maar weten als je iets niet kan vinden dan ga ik helpen zoeken.
 
  • Geweldig
Waarderingen: Bram
Schitterend land Frankrijk. Met een heerlijke culinaire keuken en dito wijn😁

Dat zal dan wel afhangen van de locatie waar je zit. In het noorden kan dat tegenvallen :ROFLMAO:
In het Zuiden heb ik betere ervaringen.

Maar zoals sommige enkelingen hier, heb ik ook niet veel met Frankrijk. Ik rij dan lever ff een stukje door naar Italië.

Maar we gaan toch nog eens proberen mee te doen.
 
Dat zal dan wel afhangen van de locatie waar je zit. In het noorden kan dat tegenvallen :ROFLMAO:
In het Zuiden heb ik betere ervaringen.

Maar zoals sommige enkelingen hier, heb ik ook niet veel met Frankrijk. Ik rij dan lever ff een stukje door naar Italië.

Maar we gaan toch nog eens proberen mee te doen.
het noorden heeft zeker zijn goede gerechten maar heeft eerder een slechte reputatie.
Je moet weten waar je gaat maar dan je heel lekker eten voor veel schappelijkere prijzen als in België.
 
het noorden heeft zeker zijn goede gerechten maar heeft eerder een slechte reputatie.
Je moet weten waar je gaat maar dan je heel lekker eten voor veel schappelijkere prijzen als in België.
Ge moet idd wel weten waar ge gaat. Een 15 jaar terug in het noorden van Frankrijk op een hotelletje geweest met een hele bende motards. Ik had 's middags gelezen aan de eetzaal dat het coq au vin ging zijn. 's Avonds zitten we aan tafel en wordt het eten opgediend en die gast die naast mij zit vraagt aan mij wat dat moest voorstellen. Toen ik zei dat het coq au vin was, kreeg ik als antwoord: 'Ik heb al 20 jaar mijn eigen restaurant waarin ik ook de chef kok ben, maar dit is alles behalve coq au vin'. Die 3 dagen hebben we daar echt wel vreselijk gegeten.

Enige wat er eetbaar was in die regio was de locale pizzeria. Ik had tijdens de rit ergens een salade nicoise besteld en dat was letterlijk een blik macedoine op een bord met daarop een blik tonijn gekapt. Vreselijk. Dag erna ergens ossebucco gaan eten wat ook niet van je dat was. En als kers op de taart, toen iemand in dat restaurant naar de vervaldatum van de cola keek, bleek deze al 3 jaar (jewel, 3!!!) over datum te zijn :ROFLMAO: Wss echt een pechweekend op dat vlak. En vermits ik het na 15 jaar nog weet, was het dus echt slecht.

Paar jaar terug voor het eerst nog eens echt vakantie in La Rochelle gedaan en daar heb ik wel overal lekker gegeten. Ik vond de prijzen daar ook schappelijk, maar mijn schoonvader zei daar meteen op dat je vooral naar de portie moet kijken. Die zijn in het algemeen kleiner dan in België.

En nu maar iets zien te verzinnen, want buiten een quiche kan ik ff niets verzinnen. En quiche eet ik dus niet graag :ROFLMAO:
 
Zelf denk ik vooral aan sardienes die ze in de kuststreken overal op de kaart hebben staan. Nog niet gemaakt. Dus mss eens op broeden als covid me niet gaat vloeren.

Edit: Was gisteren nog wat aan het goegeloe aant doen en kwam iets frans tegen dat ik ook in een receptenboek was tegen gekomen. En ik dacht meteen 'Hey, dat wordt 'm' :geek:
Zal wel pas na mijn quarantaine in de winkel geraken. dus geen sardines.
 
Laatst bewerkt:
Zelf denk ik vooral aan sardienes die ze in de kuststreken overal op de kaart hebben staan. Nog niet gemaakt. Dus mss eens op broeden als covid me niet gaat vloeren.

Edit: Was gisteren nog wat aan het goegeloe aant doen en kwam iets frans tegen dat ik ook in een receptenboek was tegen gekomen. En ik dacht meteen 'Hey, dat wordt 'm' :geek:
Zal wel pas na mijn quarantaine in de winkel geraken. dus geen sardines.
Toch niet nu al begonnen met excuses te verzinnen? Ook in België kun je boodschappen laten bezorgen 😂😂
 
Toch niet nu al begonnen met excuses te verzinnen? Ook in België kun je boodschappen laten bezorgen 😂😂

Deze zijn toevallig vandaag bezorgd. :D

Het vreemde is dat ik een vermoeden had dat mijn zoontje Covid had meegebracht uit school omdat hij 2 dagen voor mij al keelpijn had. Mijn vrouw en zoontje zijn vandaag een PCR gaan doen en zijn beiden negatief. Dus geen flauw idee hoe ik eraan geraakt ben, maar nu kan mijn vrouw wel naar de winkel :ROFLMAO:
 
Laatst bewerkt:
Mijn vleesjes zijn besteld
Gisteren (tip van de sluier) boekweitmeel gaan halen

Zaterdag ga ik een gerechtje maken met oorsprong uit de Franse streek 'Pays de Leon'.
 
Mijn vlees staat ook in bestelling, we gaan op de klassiek Franse toer.
 
Entrecôte à la bordelaise, ratatouille et pommes fondant

1EE92919-F93C-4590-88DF-2D3EAB3ABFAF.jpeg

Mijn gerecht.
 
Terug
Bovenaan Onderaan