- Berichten
- 1.085
Ik heb een gietijzeren plaat van Weber. Die heb ik al een aantal jaartjes en zou gemailleerd moeten zijn. Nu merkte ik al even dat deze plaat niet meer zo’n goede laag had. Van het weekend merkte ik ook dat de pan maar af bleef geven (zwart/bruin). Net nog even goed schoon gemaakt met een sopje maar na het afdrogen blijft deze afgeven.
Nu ben ik geen expert, maar volgens mij is de emaille laag er gewoon (gedeeltelijk) af. Of zie ik dat verkeerd?
Zelf dacht ik er aan om hem kaal te schuren met een staalborstel en opnieuw te seasonen, maar voor ik met het zware werk aan de slag ga ben ik wel even nieuwsgierig of mijn conclusie juist is.
Nu ben ik geen expert, maar volgens mij is de emaille laag er gewoon (gedeeltelijk) af. Of zie ik dat verkeerd?
Zelf dacht ik er aan om hem kaal te schuren met een staalborstel en opnieuw te seasonen, maar voor ik met het zware werk aan de slag ga ben ik wel even nieuwsgierig of mijn conclusie juist is.