Potverdikkie wat was dit een mooie run, kwam langzaam op gang maar we zijn er. Het varkentje heb ik al maar ik had hier zo een trek in. Helaas ben ik vergeten een foto te maken hoesje opstelling wat & hoe me vlees er gekruid & geïnjecteerd uit zag.
Gister om 1400 heb ik de kruiden + de injecties al gedaan ivm met avond dienst en wilde het niet om half 12 in de avond doen.
Vanmorgen om 0700 18 Ecobrasas in me kolenstarter gedaan en heel mijn kolen ring van de Weber master touch premium gevuld. Na 40 minuten eindelijk me kooltjes goed heet, ze wilde vandaag niet en hopla in de Q. De Weber Diffuser plate op de kolen gelegd met 3 handen rook hout in folie gewikkeld.
Na een 20 minuten was de BBQ wel redelijk op temperatuur en heb ik het stuk vlees er op gegooid. Goed op er bij te zeggen dat ik de complete run heb gedaan met de MEATER+ thermometer. Wat ben ik tevreden over dit apparaat zeg jeetje.
Na een uurtje of 4 ( hang me er niet aan op ) kwam de temperatuur op 74 graden. Het moment voor de PP glaze te smeren.
Toen ik de glaze er op had gedaan toen zag ik me bbq weer roken, deglaze was gaan lekken op de folie van mijn diffuser plate. Even het rooster van het vlees gehaald, folie vervangen & me pizza steen ingepakt met folie op de plate gezet. Probleem opgelost, helaas waar 1 probleem vertrekt duikt een ander raadsel op. De temperatuur van mijn vlees zakte terug naar 69 graden terwijl het vlees helemaal niet lang van de Q af is geweest. Zie de paarse lijn op de onderstaande foto.
Al met al herb ik een run gehad van 8,5 uur en was mijn vlees bij een kern temperatuur van 94 graden boter zacht, tijd om er vanaf te gaan en even te rusten in een vers stukje folie.
Na 60 minuten het luie varkentje uit hangen heb ik hem in een schaal gegooid en ben ik hem uit elkaar gaan trekken! Moet zeggen dat iedereen lyrisch was over de smaak & structuur en zelf was ik ook goed tevreden. Het enige was die dalende kern temperatuur die ik niet kan verklaren.
Ik hoop dat jullie weer een beetje hebben genoten! Ik ga nog een broodje maken, heb nog een kilo over
.
Latersz
Gister om 1400 heb ik de kruiden + de injecties al gedaan ivm met avond dienst en wilde het niet om half 12 in de avond doen.
Vanmorgen om 0700 18 Ecobrasas in me kolenstarter gedaan en heel mijn kolen ring van de Weber master touch premium gevuld. Na 40 minuten eindelijk me kooltjes goed heet, ze wilde vandaag niet en hopla in de Q. De Weber Diffuser plate op de kolen gelegd met 3 handen rook hout in folie gewikkeld.
Na een 20 minuten was de BBQ wel redelijk op temperatuur en heb ik het stuk vlees er op gegooid. Goed op er bij te zeggen dat ik de complete run heb gedaan met de MEATER+ thermometer. Wat ben ik tevreden over dit apparaat zeg jeetje.
Na een uurtje of 4 ( hang me er niet aan op ) kwam de temperatuur op 74 graden. Het moment voor de PP glaze te smeren.
Toen ik de glaze er op had gedaan toen zag ik me bbq weer roken, deglaze was gaan lekken op de folie van mijn diffuser plate. Even het rooster van het vlees gehaald, folie vervangen & me pizza steen ingepakt met folie op de plate gezet. Probleem opgelost, helaas waar 1 probleem vertrekt duikt een ander raadsel op. De temperatuur van mijn vlees zakte terug naar 69 graden terwijl het vlees helemaal niet lang van de Q af is geweest. Zie de paarse lijn op de onderstaande foto.
Al met al herb ik een run gehad van 8,5 uur en was mijn vlees bij een kern temperatuur van 94 graden boter zacht, tijd om er vanaf te gaan en even te rusten in een vers stukje folie.
Na 60 minuten het luie varkentje uit hangen heb ik hem in een schaal gegooid en ben ik hem uit elkaar gaan trekken! Moet zeggen dat iedereen lyrisch was over de smaak & structuur en zelf was ik ook goed tevreden. Het enige was die dalende kern temperatuur die ik niet kan verklaren.
Ik hoop dat jullie weer een beetje hebben genoten! Ik ga nog een broodje maken, heb nog een kilo over

Latersz