stabilo_boss
Tondelzoeker
- Berichten
- 7
(het zoveelste welke-kamado-moet-ik-kiezen topic)
Ik zag op de nieuwste pagina's nog geen vergelijkbare vraag, dus maar even een nieuw topic aangemaakt.
Bij de zoektocht naar een nieuwe kamado kan ik jullie hulp vast en zeker gebruiken.
Momenteel twijfel ik tussen de Classic 3 en Big Joe 2 (van Kamado Joe uiteraard)
Wat prijs betreft zitten deze niet veel uit elkaar. Ik wil hem uiteindelijk in een meubel hebben, dus verschil in onderstel maakt me niet uit.
Ik heb nog gekeken naar goedkopere kamado's, maar deze hebben allemaal een vuurbox uit 1 stuk, en beperkte garantie (met name op binnenwerk). Plus gezien de problemen in het Grizzly Grills topic lijkt het me toch beter om voor iets hogere kwaliteit te kiezen.
Voordelen van de 3-serie (Classic):
SloRoller
Houtskoolmand - zonder de geperforeerde bodemplaat. Dus makkelijker schoonmaken en betere airflow?
Hoger ontwerp, dus meer ruimte in de hoogte. (merkbaar in de praktijk?)
Is er genoeg ruimte om bij de rotisserie een half rooster neer te leggen, aangezien de 3-serie hoger is?
Voordelen van de 2-serie (Big Joe):
Meer grill oppervlak
Is er genoeg ruimte om bij de rotisserie een half rooster neer te leggen, aangezien de Big Joe ruimer is?
Wat denken jullie als ervaren bbq-ers:
Kiezen voor innovatie (3-serie classic) of ruimte (2-serie big joe)?
Achtergrond info:
Momenteel 2 volwassenen, 1 kind. Kind wordt hopelijk nog een stuk groter en zal in de toekomst misschien nog wel eens vriend(innet)jes meenemen.
Alvast bedankt voor de hulp!
Ik zag op de nieuwste pagina's nog geen vergelijkbare vraag, dus maar even een nieuw topic aangemaakt.
Bij de zoektocht naar een nieuwe kamado kan ik jullie hulp vast en zeker gebruiken.
Momenteel twijfel ik tussen de Classic 3 en Big Joe 2 (van Kamado Joe uiteraard)
Wat prijs betreft zitten deze niet veel uit elkaar. Ik wil hem uiteindelijk in een meubel hebben, dus verschil in onderstel maakt me niet uit.
Ik heb nog gekeken naar goedkopere kamado's, maar deze hebben allemaal een vuurbox uit 1 stuk, en beperkte garantie (met name op binnenwerk). Plus gezien de problemen in het Grizzly Grills topic lijkt het me toch beter om voor iets hogere kwaliteit te kiezen.
Voordelen van de 3-serie (Classic):
SloRoller
Houtskoolmand - zonder de geperforeerde bodemplaat. Dus makkelijker schoonmaken en betere airflow?
Hoger ontwerp, dus meer ruimte in de hoogte. (merkbaar in de praktijk?)
Is er genoeg ruimte om bij de rotisserie een half rooster neer te leggen, aangezien de 3-serie hoger is?
Voordelen van de 2-serie (Big Joe):
Meer grill oppervlak
Is er genoeg ruimte om bij de rotisserie een half rooster neer te leggen, aangezien de Big Joe ruimer is?
Wat denken jullie als ervaren bbq-ers:
Kiezen voor innovatie (3-serie classic) of ruimte (2-serie big joe)?
Achtergrond info:
Momenteel 2 volwassenen, 1 kind. Kind wordt hopelijk nog een stuk groter en zal in de toekomst misschien nog wel eens vriend(innet)jes meenemen.
Alvast bedankt voor de hulp!